Κακοκαιρία Ελπίδα: Μέτρα κατόπιν εορτής – Αντιδρομήσεις για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί

Κακοκαιρία Ελπίδα: Μέτρα κατόπιν εορτής – Αντιδρομήσεις για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί
Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική οδό sooc

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς οδηγών κυρίως σε Βορειοανατολική Αττική και από ολόκληρη την Εύβοια. Απίστευτη ταλαιπωρία στην Αττική Οδό με πολύωρες ακινητοποιήσεις οδηγών.

Δυνατό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στη χώρα. Στην Αττική, από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σε ολόκληρο τον νομό, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από το ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά, έως και τα όρια της Θεσσαλονίκης για το ρεύμα προς Αθήνα και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έως τα όρια της Φθιώτιδας.

Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Στην Αττική Οδό προκλήθηκε χάος από το πρωί με τον μηχανισμό της εταιρείας να αδυνατεί να αποσυμφορήσει το οδικό δίκτυο του τομέα της και εκατοντάδες οδηγοί να ακινητοποιηθούν για ώρες. Μετά από αυτή την εικόνα, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις δύο το μεσημέρι έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Κακοκαιρία Ελπίδα - Αττική Οδός Eurokinissi

Εξαιτίας της μεγάλης δυσχέρειας στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Παιανία έως την Μεταμόρφωση και στις εξόδους της Αττικής Οδού, ενεργούνται από την Τροχαία αντιδρομήσεις στις εξόδους για την αποσυμφώρηση της κυκλοφορίας.

Ειδικά για την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη ταλαιπωρία των οδηγών που έχουν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς η εταιρεία της Αττικής Οδού παρά τις συσκέψεις που είχαν γίνει και τις υποσχέσεις της δεν κράτησε ανοιχτό το δίκτυο της – Θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό να αναζητηθούν ευθύνες».

Δυσχέρεια εντοπίζεται επίσης στην Λ. Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το Πεντάγωνο έως την οδό Μιχαλακοπούλου, στην Λ. Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και στις Λ. Βασ. Αμαλίας, Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Ποσειδώνος, Λ. Κηφισίας, καθώς και στις οδού Πειραιώς, Σταδίόυ και στον ευρύτερο κεντρικό τομέα Αθηνών.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική οδό SOOC

Εντός της Αττικής διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λ. Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.

Αντίστοιχα έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Λ. Παν. Κανελλοπούλου από την συμβολή της με την Λ. Μεσογείων έως την Περιφερειακή Υμηττού. Στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου Τιτάν στο ρεύμα προς Βοιωτία, στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα από το 12ο χλμ, θέση Λούμπα προς Μέγαρα.

Πρόσθετα από νωρίς το πρωί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Άγιο Πέτρο και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στην Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στα δυο ρεύματα της οδού που συνδέει την Καισαριανή από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό, στην Λ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα και στην οδό Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Αγίου Μερκουρίου έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην οδό Δερβενοχωρίων από το ύψος της καντίνας με την επωνυμία «Θανάσης», στο ρεύμα προς Βοιωτία, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στο Νομό Αττικής και προς αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την Τροχαία, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδικό δίκτυο όπου παρατηρείται χιονόστρωση ή παγετός, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημά τους δε φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα).

Διακοπές στην κυκλοφορία εντοπίζονται επίσης στην Εύβοια, στην Στερεά Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Αχαΐας, στο οδικό δίκτυο των νησιών των Κυκλάδων και συγκεκριμένα σε Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Νάξο, στην Κάρπαθο και στα ορεινά του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας και όχι μόνο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Η Πολιτική Προστασία ενημερώνει όσους πολίτες κατοικούν εκτός Αττικής και αδυνατούν να επιστρέψουν στις οικίες τους εξαιτίας της κακοκαιρίας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας: 2131331038, 2131331210 και 2131331216. Έχουν διασφαλιστεί ξενοδοχεία για τη διαμονή τους.

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών κυρίως σε Αττική και Εύβοια

Δεκάδες κλήσεις έχει λάβει το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κυρίως για απεγκλωβισμούς οδηγών από αποκλεισμένους από το χιόνι δρόμους, κυρίως από Αττική, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί έως το μεσημέρι, η Πυροσβεστική δέχτηκε περίπου 300 κλήσεις για παροχές βοήθειας από ολόκληρη την χώρα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα ήταν από την Αττική. Εξ αυτών 70-80 κλήσεις αφορούσαν κοπές δέντρων, 40 απεγκλωβισμούς οδηγών και 30 μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση. Οι υπόλοιπες ήταν μεταφορές πεζών κλπ.

Νεκρή μία ηλικιωμένη στην Χαλκίδα από φωτιά σε κλιματιστικό

Νεκρή δυστυχώς ανασύρθηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα από άντρες της Πυροσβεστικής, μέσα από το σπίτι της, επί της οδού Μαργαρίτη, στην περιοχή Λιβάδια, στην Χαλκίδα, όπου ξέσπασε φωτιά κατά πάσα πιθανότητα από ηλεκτρικό θερμαντικό μέσο. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, διενεργεί το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

H γνώμη σου μετράει! Απάντησε εδώ στην έρευνα της aboutpeople και μπες στην κλήρωση για ένα ρολόι Xiaomi Mi Smart 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα