Κακοκαιρία Ελπίδα: Στα λευκά “ντύθηκαν” τα νησιά του Αιγαίου – Εντυπωσιακές εικόνες

Κακοκαιρία Ελπίδα: Στα λευκά “ντύθηκαν” τα νησιά του Αιγαίου – Εντυπωσιακές εικόνες
Χιονισμένη η Άνω Σύρα cyclades24.gr

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και σε περιοχές δίπλα στη θάλασσα. Που αντιμετωπίζονται προβλήματα.

Στα λευκά ντύθηκαν σήμερα αρκετές περιοχές ανά την Ελλάδα στο πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα, με το χιόνι να έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου.

Διακοπή ρεύματος στην Άνδρο

Στην Άνδρο, η πυκνή χιονόπτωση από χθες το βράδυ άφησε πολλούς χωρίς ρεύμα το πρωί της Κυριακής, με τη βλάβη να αποκαθίσταται μετά από μισή ώρα.

cyclades24.gr


Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην οδική κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές της Άνδρου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατεί από το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με το cyclades24.gr.

cyclades24.gr

Η Άνδρος, μέχρι στιγμής, είναι το νησί όπου το φαινόμενο παρουσιάζεται πολύ έντονα, δημιουργώντας ωστόσο και προβλήματα σε πολλά χωριά.

Σύρος: Χιόνια ακόμη και στην Ερμούπολη

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, από το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Σύρου και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

cyclades24.gr


Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης.

cyclades24.gr

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά της Νάξου

Εντονότατη είναι η χιονόπτωση στη Νάξο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι πολύ πιο ισχυρό την Κυριακή, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό κεντρικό οδικό δίκτυο, από το Φιλώτι προς την ορεινή Νάξο και από τον Κούρο των Μελάνων προς τον Κυνίδαρο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

cyclades24.gr

Από το Δήμο Νάξου εκδόθηκε ανακοίνωση και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πάντως, στα μεγάλα υψόμετρα υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές όπως η Κόρωνος και η Κωμιακή, καθώς οι δρόμοι έχουν καλυφθεί με μεγάλο στρώμα χιονιού.

Κάτασπρη από το χιόνι η Τήνος

Ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στο νησί της Τήνου, δημιουργώντας και προβλήματα καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη, όπως μεταδίδει το cyclades24.gr.

Από πλευράς του τοπικού μηχανισμού γίνεται μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί, αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιωτικά συνεργεία και μηχανήματα έχουν κληθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για να καθαρίσουν τους δρόμους όπου κρίνεται αναγκαίο. Υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές σε μεγαλύτερα υψόμετρα, μιας και το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί με χιόνι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα