Κακοκαιρία Ελπίδα: Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό - 3.500 έχουν απεγκλωβιστεί

Αυτοκίνητα θαμμένα στο χιόνι στην Αττική οδό intime

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν μετά από 26 ώρες εγκλωβισμένοι και εκατοντάδες αυτοκίνητα παρατημένα στο χιόνι. Πέντε άνθρωποι χρειάστηκαν να διακομιστούν σε νοσοκομεία με υποθερμία.

Περίπου 5.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε η εταιρεία στην Πολιτική Προστασία. Μετά από ολονύχτιες προσπάθειες Πυροσβεστικής, Αστυνομία και Στρατού, 3.500 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και 1.800 αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν. Άρα σύμφωνα με τα στοιχεία που η Αττική Οδός έδωσε, ενδεχομένως να είναι εγκλωβισμένοι ακόμα περίπου 1.500 άνθρωποι ίσως και λιγότεροι αφού αρκετοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και έφυγαν μόνοι τους πεζή.

Αρκετοί εκ των απεγκλωβισμένων χρειάστηκαν Πρώτες Βοήθειες στα έξι σημεία υποδοχής, έγιναν 20 κλήσεις για διακομιδές σε νοσοκομεία όμως μόνο για πέντε άτομα με υποθερμία κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος λειτουργεί μόνο για τον απεγκλωβισμό των οδηγών κάποιοι εκ των οποίων οδηγούνται στο αεροδρόμιο και κατεβαίνουν σε όποια στάση εκείνοι επιθυμούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής που ως Υπηρεσία ήταν η μόνη που είχε διαρκώς εικόνα για τις ενέργειες που έκανε και συγκεκριμένους αριθμούς, από χθες νωρίς το πρωί έως σήμερα το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 964 κλήσεις στην Αττική για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 725 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 120 κοπές δέντρων, 76 μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, 13 απεγκλωβισμοί ατόμων από ανελκυστήρες και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό του Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής.

Σε μερική επιφυλακή παραμένουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίας Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, νήσου Σκύρου, Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Με ανακοίνωση του Υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη η αργία παρατείνεται έως και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παραμένουν σε Βορειοανατολική Αττική, σε περιοχές της Εύβοιας και σε νησιά.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Το μεγάλο πρόβλημα πέρα από το χιόνι είναι τα παρατημένα αυτοκίνητα όχι μόνο στην Αττική Οδό και σε εξόδους της και στην Λ. Μεσογείων και στην Λ. Κατεχάκη και σε διάφορα άλλα σημεία τα οποία άφησαν οι οδηγοί τους και έφυγαν πεζή, μη μπορώντας βέβαια να πράξουν διαφορετικά.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Α.Θ.Ε. παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έως την Αρκίτσα. Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας παραμένει στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο της το μήκος, στην Περιφερειακή Υμηττού και στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τρίτη και προς αποφυγή προβλημάτων όπως των σημερινών, επιβάλλεται αργία για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Εντός της Αττικής διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λ. Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.

Αντίστοιχα έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Λ. Παν. Κανελλοπούλου από την συμβολή της με την Λ. Μεσογείων έως την Περιφερειακή Υμηττού. Στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου Τιτάν στο ρεύμα προς Βοιωτία, στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα από το 12ο χλμ, θέση Λούμπα προς Μέγαρα.

Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Άγιο Πέτρο και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στην Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στα δυο ρεύματα της οδού που συνδέει την Καισαριανή από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό, στην Λ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα και στην οδό Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Αγίου Μερκουρίου έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπές στην κυκλοφορία εντοπίζονται επίσης στην Εύβοια, στην Στερεά Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, στο οδικό δίκτυο των νησιών των Κυκλάδων και συγκεκριμένα σε Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Νάξο, στην Κάρπαθο, στη Ρόδο και στα ορεινά των Χανίων και του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας και όχι μόνο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK