Κακοκαιρία “Μήδεια”: Χιόνι σε όλη τη χώρα – Πού παρατηρούνται προβλήματα

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Χιόνι σε όλη τη χώρα – Πού παρατηρούνται προβλήματα
Χιόνια στη Λάρισα από τη κακοκαιρία Μήδεια Eurokinissi

Από τη Θεσσαλία και κάτω μετατοπίζεται σήμερα η κακοκαιρία Μήδεια, με χιονοπτώσεις και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Σε ποιες περιοχές υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού. Ζωντανά η εξέλιξη του φαινομένου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Μήδεια, με όλη την χώρα να έχει “μπει στο ψυγείο”. Δύσκολη μέρα θα είναι και η Δευτέρα, με χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να χαρακτηρίζουν τον καιρό και σήμερα. Το ψυχρό κύμα αφήνει την βόρεια Ελλάδα και μετατοπίζεται προς τα νότια, από τη Θεσσαλία και κάτω, με τις αρχές να είναι σε ετοιμότητα.

Η κάθοδος του χιονιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα πολλά σχολεία σε αρκετούς δήμους της χώρας.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας Μήδεια:

Ο καιρός σήμερα

Τη Δευτέρα στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και τα βόρεια ισχυρός τοπικά ολικός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 2 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 5 με 9 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 12 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο ολόκληρης της χώρας από τις σφοδρές χιονοπτώσεις μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ΕΔΩ.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Προσωρινή απαγόρευση στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Συνεχίζουν τις προσπάθειες άνθρωποι και μηχανές στην περιοχή του Μαρτίνου για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό. Η κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου έχει σταματήσει στο Εθνικό και στο υπόλοιπο δίκτυο. Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Αλλά η χιονόπτωση συνεχίζεται, με συνέπεια να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα.

Κλειστή είναι από τις 5.30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που καθιστά πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).»

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Διακοπές κυκλοφορίας και απεγκλωβισμοί

Παρόμοια προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας. Τις βραδινές ώρες χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να απεγκλωβιστεί ακινητοποιημένο όχημα με επιβάτες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και την περιοχή της Υλίκης με δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ευρύτερα στην περιοχή της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα σημειώνονται διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πολλά χωριά μεταξύ των οποίων το Μαρτίνο, η Λάρυμνα, η Μαλεσίνα και η Τραγάνα. Σε αρκετές περιπτώσεις έγινε αποκατάσταση βλαβών ωστόσο όμως τα προβλήματα συνεχίζονται.

Στη Λαμία η χιονόπτωση μέσα στην πόλη και περιφερειακά συνεχίζεται. Από τις 2 τα ξημερώματα καταγράφεται χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού.

Περισσότερα από 30 εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού και Λαμίας-Άμφισσας προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό.

Στα χωριά της Υπάτης όσο και στη Δυτική Φθιώτιδα οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται ενώ οι θερμοκρασίες έχουν πέσει κάτω από το μηδέν και καταγράφεται παγετός.

Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα και σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα των περιφερειών και των δήμων εργάζονται συνεχώς, προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

ΑΧΑΪΑ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα εξής σημεία της Αχαΐας:

– Στην εθνική οδό Πούντας – Καλαβρύτων, από το 12ο χιλιόμετρο

– Στην επαρχιακή οδό Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Φτέρης, από την θέση Πυργάκι

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πούντας, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών

– Στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βαλιμής

– Στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας – Καλαβρύτων, μέσω Πριολίθου

– Στην επαρχιακή οδό Ψηφίδας – Καλαβρύτων, μέσω Αυχένα Πριολίθου

– Στην διαδημοτική οδό Περιστέρας – Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

ΑΙΤΩΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – ‘Ανω Χώρας, από το την τοπική κοινότητα Ελατούς και άνω

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Καρπενησίου από το ύψος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου, προς τις τοπικές κοινότητες Κλεπάς, Λιβαδακίου, Αράχωβας και Ψηλού Σταυρού

– Στην επαρχιακή οδό ‘Ανω Χώρας – Κρυονερίων

– Στην επαρχιακή οδό ‘Ανω Χώρας – Κάτω Χώρας

– Στην επαρχιακή οδό ‘Ανω Χώρας – Αμπελακιώτισσας και από την τοπική κοινότητα Κρυονερίων προς την τοπική κοινότητα Περδικόβρυσης

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Ελατοβρύσης από την τοπική κοινότητα Ελατού, προς τις τοπικές κοινότητες Γρηγόρι και Ελατόβρυσης

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Γραμμένης Οξιάς, μέσω Φωκίδας και από την τοπική κοινότητα Καλλονής προς τις τοπικές κοινότητες Κυδωνιάς, Λεύκας, Γραμμένης Οξιάς και Μανδρινής

– Στην επαρχιακή οδό Θέρμου – Προυσού από την τοπική κοινότητα Δρυμώνα, έως τη θέση Αγία Παρασκευή

– Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού έως την θέση Αραποκέφαλα

– Στην επαρχιακή οδό Θέρμου – Λευκού – Καλλιθέας

– Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Σπαρτιάς

– Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Μακριάς Λόγγας – Στριγανιάς

– Στην επαρχιακή οδό Θέρμου – Δρυμώνα

– Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Διασελλακίου- Πλατάνου

– Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Κόνισκας

– Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Αναλήψεως – Γέφυρας Μπανιά

– Στην επαρχιακή οδό Θέρμου- Αβαρίκου- Κόφτρας

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου

– Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας, από το 17,9ο έως το 35ο χιλιόμετρο

– Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΌΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στο μεταξύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από τις 5:00 το πρωί σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 5:00 το πρωί ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 88ο χιλιόμετρο έως το 210ο χιλιόμετρο στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και από τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45ο χιλιόμετρο.

Το ίδιο μέτρο ισχύει και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλα τα οχήματα.

Στην κατάψυξη η Δυτική Θεσσαλία

Στην κατάψυξη η Δυτική Θεσσαλία, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων. Ειδικότερα, παγετός, τσουχτερό κρύο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι που σε ορισμένες ορεινές περιοχές φτάνει τα 70 εκατοστά είναι το σκηνικό του καιρού στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος. Περισσότερα από 60 μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι και προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς, προκειμένου να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν οι δύο πρώτες μέρες της βαρυχειμωνιάς στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος και εξηγεί:

«Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος κρατάμε τους δρόμους ανοιχτούς. Σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για τις επόμενες δύο μέρες το σχολείο και το νηπιαγωγείο του Δήμου θα είναι κλειστά». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, για το Δήμο οι χιονοπτώσεις δεν συνιστούν πρόβλημα, αντίθετα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα. Για να καταλήξει τονίζοντας ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα:

«Η χιονισμένη λίμνη είναι μοναδικής ομορφιάς, γεγονός που την κατατάσσει στον καλύτερο χειμερινό προορισμό. Αν δεν υπήρχε ο covid 19, ο Δήμος μας θα ήταν ο ιδανικός για χειμερινές διακοπές. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι χάνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα να πληγούν σοβαρά οι τουριστικές επιχειρήσεις και η τοπική οικονομία».

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ανάλογο είναι το σκηνικό του καιρού και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Συνολικά 51 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν τις τελευταίες ώρες τόνους αλάτι και προσπαθούν να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προκειμένου οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους. Στα ορεινά της Π.Ε. Τρικάλων, συνεχίζει ο αντιπεριφερειάρχης οι θερμοκρασίες που επικρατούν κυμαίνονται σε διψήφιο αριθμό, ενώ και στα πεδινά το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Ο ίδιος συνιστά να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις οι πολίτες, ενώ όταν αυτές γίνονται να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση του οδικού δικτύου, λόγω του παγετού.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΙΩΝ

Συνολικά 75 μηχανήματα του Δήμου Τρικαίων, της ΔΕΥΑΤ και ιδιωτών βρίσκονται επί ποδός. Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, στην πόλη και τα χωριά του Α και Β τομέα, γίνονται καθαρισμοί δρόμων και ρίχνεται αλάτι. Οι κεντρικοί δρόμοι, οι προσβάσεις σε δομές υγείας και ιατρικές μονάδες, σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, σε οικίες, σε ποιμνιοστάσια, είναι πρώτιστο μέλημα, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή. Οι συνεχείς αλλαγές στον καιρό, η χιονόπτωση, ο παγετός, οι χαμηλές θερμοκρασίες τροποποιούν συνεχώς και τις παρεμβάσεις ανά περιοχή, στοχευμένα και συντονισμένα. Ο Δήμος Τρικκαίων και συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, το συντομότερο δυνατόν. Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τους πολίτες για τη μέχρι τώρα συνεργασία και υπομονή τους και συνιστά μέγιστη προσοχή στη μετακίνηση, είτε πεζή είτε με οχήματα. Με τη συνδρομή όλων (ειδικά στον καθαρισμό πεζοδρομίων και με κατανόηση, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για μείωση των συνεπειών της κακοκαιρίας, επισημαίνεται επίσης από το δήμο Τρικκαίων.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi

Παγετός στην Ήπειρο

Στην «κατάψυξη» έχει μπει η Ήπειρος, όπου σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία στον νομό Ιωαννίνων, στην ορεινή Άρτα και το δήμο Σουλίου.

Αργά χθες το βράδυ από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώθηκε η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα ακόλουθα σημεία:

– Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 48,8 χλμ (Κόμβος Τύριας) έως το 120,8 χλμ (Κόμβος Παναγιάς)

– Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων, (από Πέραμα Ιωαννίνων έως το 53ο χιλιόμετρο)

– Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από Ιωάννινα έως το 105ο χιλιόμετρο (όρια Νομού Καστοριάς)

Επίσης υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

– Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από την Περίβλεπτο Ιωαννίνων έως το 105ο χιλιόμετρο (όρια με Νομό Καστοριάς),

– Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (9ο έως 30ο χιλιόμετρο),

– Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων (15ο -53ο χιλιόμετρο),

– Εθνική Οδό Καλπακίου – Κακαβιάς,

– Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας (19ο – 30ο χιλιόμετρο).

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων που δεν είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση τους όταν και όπου αυτό απαιτείται σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων.

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας έως το 49ο χλμ (Κόμβος Τύριας).

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Νεράιδας – Σαγιάδας, από το 8ο χλμ έως το 11,5ο χλμ (Σκάλα Αετού), λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παράπλευρη επαρχιακή οδό.

ΑΡΤΑ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω έντονης χιονόπτωσης στην Επαρχιακή Οδό Αθαμάνιου – Θεοδώριανων.

Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

– Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων (68ο έως 79ο χιλιόμετρο)

– Επαρχιακή Οδό Άρτας – Καρδίτσας, από Άνω Καλεντίνη έως Πηγές

(συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Κρανιές – Πηγές)

– Επαρχιακή Οδό Άρτας – Καρδίτσας, (από Αστροχώρι έως Μεσόπυργο)

– Επαρχιακή Οδό Αθαμάνιου – Τετράκωμου – Μεσούντας

– Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάτουνου – Καψάλων κοντά στο φράγμα της Άρτας.

Οι προσβάσεις προς και από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων είναι ανοιχτές, όμως η κίνηση των οχημάτων θα πρέπει, λόγω του ισχυρού παγετού, να γίνεται με μεγάλη προσοχή και θα πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στις περιπτώσεις που άτομα ευπαθών ομάδων, είναι απαραίτητο να μετακινηθούν προς τις πόλεις, για εμβολιασμό ή άλλο σοβαρό λόγο, η μετακίνησή τους μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του Δήμου.

Προβλήματα σε Έβρο και Ροδόπη

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο τα των νομών Έβρου και Ροδόπης διαμορφώνεται ως εξής:

Νομός Έβρου: Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, στην Εγνατία Οδό, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Γέφυρας Κήπων, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Αισύμης-Δερείου-ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Στο νησί της Σαμοθράκης όπου συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση, ισχύει προσωρινή απαγόρευση όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Χώρας, στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Θέρμων και στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Λακώμματος.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό Επαρχιακό Δίκτυο Σαμοθράκης, στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου-Μεγάλου Δερείου, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου-Δαδιάς, στην Επαρχιακή Οδό Προβατώνα-Λευκίμης και στην Επαρχιακή Οδό Αισύμης Λεπτοκαρυάς.

Στο νομό Ροδόπης απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στην εθνική Οδό Κομοτηνής- Πόρτο Λάγους-Ξάνθης και στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Ιάσμου-Αμαξάδων.

Απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα που κινούνται στο Επαρχιακό Δίκτυο: Καλλυντηρίο-Οργάνη, Βέλκιο-Αετόλοφος-Αετοκορυφή, Κρωβύλη-Μαρώνεια, Κρωβύλη-Διώνη-Στρύμη-Σαλμώνη-Βέννα, ‘Αρατος-Φιλλύρα, Φιλλύρα-Δοκός-Λαμπρό, Καλλυντήριο Δρανιά, Φιλλύρα-Σκάλωμα-Δαρμένη, Μικρό Πιστό-Μύστακα-Αρριανά-Ήπιο-Αγιοχώρι-Στροφή-Νέδα. Επίσης, στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας-Δερείου από το 1ο χλμ, στο οδικό δίκτυο Βέλκιο-κόμβος Μέστης από το 1ο χλμ και στο ορεινό δίκτυο του Νομού Ροδόπης.

Τέλος, από την έντονη χιονόπτωση διακόπτεται η κυκλοφορία από Δρανιά προς Κάρδαμο-Κύμη, από Οργάνη προς ‘Ανω Βυρσίνη, από τη Νέα Σάντα προς Κέχρο και από Δαρμένη προς Ραγάδα-Εσοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα