Κακοκαιρία Μήδεια: Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα στην Κρήτη

Κακοκαιρία Μήδεια: Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα στην Κρήτη
Ανώγεια cretalive

Παγετός τη νύχτα, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, χιονόνερο και χαλαζοπτώσεις στις παράκτιες περιοχής της Κρήτης. Σε πλήρη επιφυλακή οι αρχές στο νησί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Μήδεια” στην Κρήτη με κυριότερα χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, το χιονόνερο και τις πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις στις παράκτιες, τους θυελλώδεις ανέμους, τον ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες και το τσουχτερό κρύο.

Οπως αναφέρει το Cretalive.gr αυτοδιοίκηση και κρατικός μηχανισμός παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή σε όλη την Κρήτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ παραμένουν οι συστάσεις για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων. Κύριος στόχος των δημοτικών αρχών είναι οι δρόμοι, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο να παραμείνουν ανοιχτοί ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμένα χωριά.

Κλειστά παραμένουν και την Τετάρτη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τους μαθητές να έχουν επιστρέψει στην τηλεκπαίδευση. Στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης γνωστοποίησε πως τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Πέμπτη:

Στη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι έντονες χιονοπτώσεις στους ορεινούς δήμους της Κρήτης, ενώ χιονόνερο έπεφτε σποραδικά στο Ηράκλειο και άλλες παραθαλάσσιες πόλεις στα βόρεια του νησιού.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όπως για παράδειγμα στους δήμους Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας, Γόρτυνας και Βιάννου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα