Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεπέρασαν τις 3.200 οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεπέρασαν τις 3.200 οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική
Στιγμιότυπο από την περιοχή του Διονύσου μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδεια Eurokinissi

Ειδικά σε Διόνυσο και Εκάλη ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που ζητήθηκε από πυροσβέστες να ανοίξουν πρόσβαση σε σπίτια που οι αυλές τους είχαν θαφτεί στο χιόνι έως τις αυλόπορτες.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, μέχρι και σήμερα, έχει δεχθεί 3.204 κλήσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδειας.

Ειδικότερα για την Αττική, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 2.718 κλήσεις, και συγκεκριμένα, 2.254 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, 215 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 157 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση), 29 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν, καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Ειδικά σε Διόνυσο και Εκάλη ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που ζητήθηκε από πυροσβέστες να ανοίξουν πρόσβαση σε σπίτια που οι αυλές τους είχαν θαφτεί στο χιόνι έως τις αυλόπορτες και σε μια περίπτωση χρειάστηκε να παραλάβουν ασθενή και να τον μεταφέρουν σε σημείο από το οποίο μπορούσε στη συνέχεια να τον παραλάβει ασθενοφόρο.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή και συνεχίζει να επιχειρεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και ειδικά στα Βόρεια Προάστια θα βρίσκεται και θα επιχειρεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα