Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Σε λευκό κλοιό Εύβοια και Βόλος – Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Σε λευκό κλοιό Εύβοια και Βόλος – Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα Nick Paleologos / SOOC

Εξακολουθεί να μαίνεται η κακοκαιρία Μπάρμπαρα για τρίτη συνεχή ημέρα. Πού παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα και που θα συνεχίσει να "χτυπά" την Τετάρτη.

Kύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να πλήττει την χώρα με την Εύβοια και τον Βόλο να βρίσκονται στο επίκεντρο. Στην Εύβοια, καταγράφονται προβλήματα στην υδροδότηση και στην ηλεκτροδότηση. Είκοσι χωριά στην κεντρική και Βόρεια Εύβοια δεν έχουν ρεύμα.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, στον Βόλο το χιόνι έφτασε μέχρι το λιμάνι με χωριά του νοτίου Πηλίου να είναι χωρίς ρεύμα. Στη Ζαγορά το χιόνι έφτασε στο μισό μέτρο, ενώ η πυκνή χιονόπτωση διήρκεσε περισσότερο από 17 ώρες. Το φαινόμενο είναι σε αποδρομή αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία στο νομό θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη. Αλλά και στους Θρακομακεδόνες στην Αττική συνεχίζεται η χιονόπτωση. Αποφασίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ η άρση της απαγόρευσης των βαρέων οχημάτων σε Αττική οδό και Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Υμηττό και Αιγάλεω.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας, και την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις Υ.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που «χτυπά» για τρίτη μέρα το νησί. Το ύψος του χιονιού ξεπερνά το 1,5 μέτρο ενώ γίνεται αγώνας δρόμου του κρατικού μηχανισμού για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Η εθνική οδός που συνδέει τη Χαλκίδα με την Αιδηψό παραμένει κλειστή. Είναι αποκομμένη ουσιαστικά η Κεντρική από τη Βόρεια Εύβοια.


Στα βόρεια της Εύβοιας το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα ενώ 20 χωριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης καθώς πολλά δέντρα υπό το βάρος του χιονιού πέφτουν πάνω στα καλώδια. Φορτηγά μεταφέρουν γεννήτριες για τα χωριά που δοκιμάζονται.

Στους Θρακομακεδόνες συνεχίζεται η πυκνή χιονόπτωση. Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά υπάρχει πάγος και η οδήγηση χωρίς αλυσίδες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ο δήμος Αχαρνών απευθύνει έκκληση από το πρωί να μην έρχονται στην περιοχή επισκέπτες γιατί δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Για αύριο Τετάρτη

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα