Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στην Αττική – Αγωνία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια

Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στην Αττική – Αγωνία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια
Πυροσβεστική Υπηρεσία (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Πτώσεις δέντρων, απεγκλωβισμοί και προβλήματα στους συρμούς του Ηλεκτρικού. Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στη Δίρφυ.

Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης και διήρκησε όλη τη νύχτα, εξακολουθώντας να “χτυπά” την Αττική και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας το πρωί της Πέμπτης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα σε πολλές περιοχές, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να δέχεται πολλές κλήσεις τόσο για κοπές δέντρων, όσο και για αντλήσεις υδάτων αλλά και απεγκλωβισμούς.

Στην Λ. Σταμάτας, πέντε οχήματα ακινητοποιήθηκαν από την υψηλή στάθμη του νερού στο δρόμο και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά σε ασφαλές σημείο, οδηγών και επιβαινόντων.

Στο Αιγάλεω ένα δέντρο καταπλάκωσε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε επιπλέον τρεις κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Ωρωπό.

Προβλήματα υπήρξαν και στη μετακίνηση των επιβατών με τον ηλεκτρικό. Η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός) διεξαγόταν στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, με την λειτουργία να αποκαθίσταται πλήρως λίγο πριν τις 7:30.

Πάνω από 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με ενημέρωση τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι νωρίς το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων είχε δεχτεί 157 κλήσεις μετά για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς.

Στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

•11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

•94 κλήσεις για κοπές δέντρων

•27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

•1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

•9 κλήσεις για κοπές δέντρων και

•3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Κλειστό το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου λόγω ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα φέρι-μποτ που εκτελούν δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τη «Γέφυρα ΑΕ», λόγω των ανέμων, ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η διέλευση σε πεζούς, σε δίκυκλα, σε τροχόσπιτα και σε οχήματα χωρίς φορτίο με υψηλές πλευρές.

Αγωνία για τον αγνοούμενο στη Δίρφυ – Σηκώθηκε ελικόπτερο

Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός περιπατητή περίπου 35 ετών που αποπροσανατολίστηκε χθες το βράδυ και χάθηκε στο όρος Δίρφυς.

Ο ίδιος εγκατέλειψε το όχημά του σε ένα σημείο που εντοπίστηκε ενώ στην τελευταία επικοινωνία που είχε με την Πυροσβεστική ανέφερε πως θα προσπαθούσε να φτάσει περπατώντας στο καταφύγιο που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, ακολουθώντας ένα μονοπάτι.

Στο σημείο επιχειρούν άντρες της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, διασώστες και μέλη ορειβατικών συλλόγων, που έχουν ενισχυθεί από τις πρωινές ώρες ενώ από αέρος συμμετέχει και ένα ελικόπτερο

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχει και ένα ελικόπτερο super puma.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη στη κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων πιθανόν 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα δυτικά από 12 έως 24 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 έως 23 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα