Κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μόριας

Πρόσφυγες και μετανάστες κατασκευάζουν αυτοσχέδιους καταυλισμούς έξω από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)
Πρόσφυγες και μετανάστες κατασκευάζουν αυτοσχέδιους καταυλισμούς έξω από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ) EUROKINISSI

Σε κινητοποίηση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μόριας, καλούν τρεις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. "Επειδή η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση των ανθρώπων είναι η ανθρώπινη".

Κάλεσμα σε πανελλαδική κινητοποίηση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Μόριας, απευθύνουν σε κοινή ανακοίνωση με τίτλο «Μια αγκαλιά για την Μυτιλήνη», η περιφερειακή παράταξη Αττικής «Δύναμη Ζωής», και οι δημοτικές κινήσεις «Ανοzικτή Πόλη», «Πειραιάς για Όλους», «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Συγκεκριμένα τονίζουν: «Επειδή δεν γεννηθήκαμε σε μια πατρίδα που μισεί τους ξένους. Επειδή δεν μάθαμε να γυρνάμε το βλέμμα όταν βλέπουμε απόκληρους. Επειδή ντρεπόμαστε να βλέπουμε τα νησιά μας να ξαναγίνονται κολαστήρια ψυχών. Επειδή η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση των ανθρώπων είναι η ανθρώπινη.

Για αυτό, δεν θα αφήσουμε ούτε τους Μυτιληνιούς ούτε τους πρόσφυγες της Μόριας στους λύκους. Για αυτό δεν θα αφήσουμε το νησί που το καλοκαίρι του '15 έγινε το παγκόσμιο παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να γίνεται το αποκρουστικό παράδειγμα του τρόμου. Τώρα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας.

Η δραματική κυβερνητική επιλογή του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων οδήγησε στην καταστροφή και τις σημερινές δραματικές εξελίξεις. Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα. Η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Λέρος, η Κως, τα νησιά μας να αδειάσουν, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν ανθρώπινα στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόρια, Πρόσφυγες, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network