Καλλιθέα: Βανδάλισαν το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη – Οργή από τη ρωσική πρεσβεία

Καλλιθέα: Βανδάλισαν το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη – Οργή από τη ρωσική πρεσβεία
Το βανδαλισμένο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα Facebook / Russian Embassy in Greece @RusEmbGreece

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα γράφοντας πάνω τη λέξη "Αζόφ". Η ανάρτηση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook προχώρησε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από βανδαλισμούς στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η λέξη “Αζόφ”, που παραπέμπει στο ουκρανικό εθνικιστικό τάγμα Αζόφ, γραμμένη με κίτρινο χρώμα πάνω στο μνημείο.

Στην ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για ” ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού”, ενώ καλεί τις αρχές να βρουν και να τιμωρήσουν τους υπαίτιους.

Η ανάρτηση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα

“Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρώ τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού.

Ύστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας;

Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων. #StopFascism”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα