Καρδίτσα: Δεκάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Οξυά

Η επόμενη ημέρα των καταστροφών από την κακοκαιρία "Ιανός" που προκάλεσε την υπερχείλιση του Πάμισου ποταμού στο Μουζάκι Καρδίτσας.
Η επόμενη ημέρα των καταστροφών από την κακοκαιρία "Ιανός" που προκάλεσε την υπερχείλιση του Πάμισου ποταμού στο Μουζάκι Καρδίτσας. EUROKINISSI

Tουλάχιστον σαράντα κάτοικοι του χωριού Οξυά της Καρδίτσας παραμένουν εδώ και δύο ημέρες εγκλωβισμένοι. Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα σημεία απ όπου πέρασε ο Ιανός. Συνολικά 40 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.

Χωρίς ηλεκτρικό και νερό παραμένει το χωριό Οξυά της Καρδίτσας μετά το πέρασμα του Ιανού που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε όλη την περιοχή.

Περισσότεροι από σαράντα κάτοικοι του χωριού που μεταφέρθηκαν σε μοναστήρι της περιοχής παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Η επόμενη ημέρα των καταστροφών από την κακοκαιρία
EUROKINISSI

Στην πλειονόητά τους ειναι ηλικιωμένοι και σύμφωνα με τον δήμαρχο Φάνη Στάθη, κάποιοι εξ αυτών χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας. Κατά τον ίδιο κάποιοι αρνούνται να φύγουν από το χωριό.

Συνολικά στην Καρδίτσα,  λόγω καταστροφής των γεφυρών και του οδικού δικτύου, πολλές περιοχές είναι αποκλεισμένες, κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση μετρώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ είναι αδύνατη, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και η προσέγγιση κτηνοτροφικών μονάδων, αφού οι τόνοι λάσπης αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο.

Στιγμιότυπα από την περιοχή Μουζάκι στην Καρδίτσα,όπου υπερχείλισε ο Πάμισος ποταμός.Η περιοχή πλήττεται από τα ξημερώματα από τον Μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, Σάβατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 (EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
EUROKINISSI

Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Καρδίτσα. Στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής.

Η επόμενη ημέρα των καταστροφών από την κακοκαιρία
EUROKINISSI
Η επόμενη ημέρα των καταστροφών από την κακοκαιρία
EUROKINISSI
Στιγμιότυπα από την περιοχή Μουζάκι στην Καρδίτσα,όπου υπερχείλισε ο Πάμισος ποταμός.Η περιοχή πλήττεται από τα ξημερώματα από τον Μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, Σάβατο 19 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI)
EUROKINISSI

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιανός
SHARE: