Κάρπαθος: Μαίνονται οι φωτιές σε δύο διαφορετικά σημεία – Νέες ενισχύσεις

Κάρπαθος: Μαίνονται οι φωτιές σε δύο διαφορετικά σημεία – Νέες ενισχύσεις
Φωτιά, φωτογραφία αρχείου Nikos Libertas / SOOC

Παραμένουν σε εξέλιξη οι φωτιές στα βόρεια και στα νότια της Καρπάθου. Προσπάθεια για να μην απειληθούν οικισμοί και να μην ξεφύγει η φωτιά πιο ψηλά από τους πρόποδες Ολύμπου. Νέα φωτιά στον Έβρο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στις δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Κάρπαθο και συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση, περιοδικά επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από τη Ρόδο, 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αγριόλακκος και Σταυρί Καρπάθου στα Βόρεια δηλαδή του νησιού από χθες το απόγευμα και στα Νότια, από νωρίς το πρωί σήμερα. Ειδικά το μέτωπο στο Σταυρί είναι αυτό που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η μεγαλύτερη προσπάθεια της Πυροσβεστικής είναι να μην απειληθούν οικισμοί και να μην εξαπλωθεί η φωτιά πιο ψηλά από τους πρόποδες του όρους Ολύμπου.

Νέα φωτιά στον Έβρο

Νέα φωτιά εντωμεταξύ εκδηλώθηκε στην περιοχή Ψηλός Στάλος του Νομού Έβρου, χωρίς να απειλούνται τυχόν οικισμοί αφού απέχει αρκετά από κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version