Νίκος Μίχος: Καταδίκη 12 μηνών στον χρυσαυγίτη εκπαιδευτή

Ο Νίκος Μίχος
Ο Νίκος Μίχος EUROKINISSI

Απόντος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, η ελληνική Δικαιοσύνη τον καταδίκασε για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Μίχο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος από το Σεπτέμβριο του 2017 έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Ακολουθώντας την τακτική που έχει και στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ο Νίκος Μίχος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιο δικηγόρο.

ADVERTISING

Έτσι, ο βουλευτής δικάστηκε ωσεί παρών, αφού σε προηγούμενες δικασίμους η υπεράσπισή του είxε προσέλθει, με τον εισαγγελέα της έδρας να ζητά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Ωστόσο, το δικαστήριο κατέληξε στην επιβολή ποινής ενός έτους, ενώ του χορηγήθηκε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής επί τριετίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Νίκος Μίχος αν και υπέβαλε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του, ως όφειλε, φαίνεται πως δεν συμπεριέλαβε όλα τα ποσά. «Υπολείπεται το ποσό των 128.000 ευρώ. Δεν ανέφερε στη δήλωσή του που βρήκε τα χρήματα για την κάλυψη δαπανών για την ατομική του επιχείρηση» επεσήμανε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νίκος Ζαγοριανός.

"Εκδοροσφαγέας"

Να σημειωθεί ότι επανειλημμένες φορές ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μίχου για δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναφερθεί στο επάγγελμα του εντολέα του, κάνοντας λόγο για κρεοπώλη και έμπορο τροφίμων. Σύμφωνα πάντως με προστατευόμενο μάρτυρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μίχος κατονομάζεται ως εκδοροσφαγέας, που εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής σε τεχνικές με μαχαίρι, χρησιμοποιώντας αμνοερίφια.

Ο ίδιος αναμένεται πολύ σύντομα να κληθεί προς απολογία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ άλλων αναμένεται να ερωτηθεί και για την εμπλοκή του ονόματός τους μαζί με τον Γιάννη Λαγό, στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Δίκη, Πόθεν Έσχες, Γιώργος Ρουπακιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μιχάλαρος δήλωσε ότι ήταν σπίτι του κατά τη δολοφονία Φύσσα - Μάρτυρες τον τοποθετούν έξω από το "Κοράλλι"

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται το τρίπτυχο "Δεν θυμάμαι, δεν ρώτησα, δεν με αφορά" στις απολογίες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιφνίδια διακοπή, κατέρρευσε ο Πατέλης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απειλούν με μηνύσεις τον Γ. Δήμο

SHARE:

24Media Network