Κάτοικος Παρισιού: “Είμαστε σε καθεστώς σοκ. Είναι τεραστίων διαστάσεων η καταστροφή”

Κάτοικος Παρισιού: “Είμαστε σε καθεστώς σοκ. Είναι τεραστίων διαστάσεων η καταστροφή”
Παναγία των Παρισίων: Παγκόσμια θλίψη για την καταστροφή του εμβληματικού μνημείου AP

Μαρτυρία του Εμμανουήλ Αθανασίου από το Παρίσι για τα αίτια της καταστροφής αλλά και τις φήμες που κυκλοφορούν για ανειδίκευτους εργάτες που ανέλαβαν την αναστήλωση του ναού,

Για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Κέντρο Ελέγχου” με τους Μάνο Χωριανόπουλο και Γιώργο Καρελιά ο Εμμανουήλ Αθανασίου, κάτοικος Παρισιού.

«Είμαστε σε καθεστώς σοκ. Είναι τεραστίων διαστάσεων η καταστροφή παρότι δεν έπεσε ο ναός. Η πόλη έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, από τα τρομοκρατικά χτυπήματα έως τη βία των κίτρινων γιλέκων» δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

«Η Notre Dame είναι σύμβολο της κουλτούρας της πόλης. Είναι η καρδιά της πόλης. Το θρησκευτικό στοιχείο δεν αγγίζει τόσο τους Γάλλους παρότι όντως ο ναός είναι σύμβολο θρησκείας. Μου έκανε εντύπωση όμως που τα ελληνικά μέσα στάθηκαν τόσο πολύ σε αυτό. Η Γαλλία είναι λαϊκό κράτος. Αυτό που μας πείραξε είναι η συμβολική αξία που αντιπροσωπεύει την ιστορία της Γαλλίας» συνέχισε και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι του Παρισιού είναι λίγο συνηθισμένοι στα μετρατραυματικά σοκ.

Αναφέρθηκε επίσης στα αίτια της καταστροφής αλλά και τις φήμες που κυκλοφορούν για την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό.

«Αρνούμαι να πιστέψω όμως ότι έστειλαν ανειδίκευτους εργάτες για την αναστήλωση του ναού. Είναι κάτι που κυκλοφορεί ως φήμη όπως ακούγονται διάφορα σε αυτές τις περιπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επίσης εντυπωσιακή τη συσπείρωση του κόσμου και είπε ότι ο γαλλικός λαός ενώνεται γρήγορα στην κρίση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα