Κινητικότητα για την υλοποίηση του άξονα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Εθνική Οδός Eurokinissi

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη της Δευτέρας μεταξύ υψηλόβαθμών κυβερνητικών στελεχών για την την τύχη του έργου της Εθνικής Οδού Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας.

Κινητικότητα παρουσιάζεται στο θέμα υλοποίησης του δυτικού τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή του υπουργού ΥΠΟΜΕ Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγάννη, του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου ενώ ήταν και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου κ.Φαρμάκης και Νίκας.

Πρώτος στόχος είναι όπως αναφέρουν πληροφορίες να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες για την υλοποίηση του έργου. Το πρώτο βήμα θα είναι η εκκίνηση των μελετών για να υπάρξει η σχετική ωριμότητα και σε δεύτερο χρόνο να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση του έργου για να μπορέσει να πάρει τον δρόμο της κατασκευής.

Η Ολυμπία Οδός θα παίξει καθοριστικό ρόλο μιας και το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα είναι μέρος της παραχώρησης, Να θυμίσουμε πως ήδη από την εποχή της πρώτης παραχώρησης το 2008 το τμήμα αυτό ήταν μέρος της κατασκευής αλλά υπήρξε πρόβλημα με την χάραξη μέσα από τη λίμνη Καϊάφα όπου τελικά υπήρξε απόφαση του ΣτΕ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις μελέτες οι οποίες θα εκπονηθούν και στο πως τελικά θα μπορέσει να δοθεί μια συνολικά αξιόπιστη τεχνική λύση η οποία θα μπορέσει να τραβήξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως έγινε και πρόσφατα με το Πάτρα-Πύργος. Σημείο κλειδί είναι το κόστος που θα προκύψει από τις μελέτες και φυσικά η πορεία χρηματοδότησης του έργου.

Έργο που κλειδώνει την ολοκλήρωση δύο μεγάλων αξόνων

Η δυνατότητα υλοποίησης του Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα ολοκληρώνει τα μεγάλα οδικά έργα στην περιοχή της Πελοποννήσου. Με αυτό το τμήμα ολοκληρώνεται το οδικό κύκλωμα ενώ συνδέεται μέσω Μορέα και Ολυμπίας Οδού, η Δυτική με τη Νότια Πελοπόννησο.

Παράλληλα ολοκληρώνεται και το ελληνικό τμήμα της Αδριατικής Οδού, του δρόμου που ξεκινά από την Τεργέστη, διατρέχει τις ακτές της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και φτάνει στην Ελλάδα. Στο ελληνικό τμήμα περιλαμβάνεται το Ιωάννινα-Κακαβιά, η Ιόνια Οδός, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Ρίο-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.

Φυσικά μεγάλης σημασίας θα έχει και το γεγονός πως με αυτό το τμήμα ολοκληρώνεται η αρχική χάραξη της Ολυμπίας Οδού, ως ενός άξονα που ξεκινά από την Ελευσίνα, περνά από Κόρινθο, Πάτρα, Πύργο και φτάνει στη Μεσσηνία στην περιοχή της Τσακώνας ενώνοντας οδικά τρεις περιφέρειες: Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού σημειώνεται πως υπήρξε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) – Καλό Νερό – Τσακώνα.

"Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα" αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΠΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK