Κοινωφελής Εργασία: Σε εφαρμογή για πρώτη φορά ο θεσμός

Κοινωφελής Εργασία: Σε εφαρμογή για πρώτη φορά ο θεσμός
Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα η ποινή της Κοινωφελούς Εργασίας που μέχρι σήμερα δεν εφαρμοζόταν.

Σε εφαρμογή μπαίνει πλέον η Κοινωφελής Εργασία, θεσμός ο οποίος περιλαμβάνεται στον Ποινικό Κώδικα ως κύρια ή εναλλακτική ποινή, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε εκδήλωση για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, που χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ, τόνισε στην ομιλία του: «Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την καταστολή της εγκληματικότητας με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Αυτό το πλαίσιο συμπληρώνεται με δράσεις στην κατεύθυνση της πρόληψης, με την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, οι οποίες θα εποπτεύουν τις διαδικασίες της Κοινωφελούς Εργασίας, η έκτιση της οποίας ενεργοποιείται άμεσα ως κύρια ή εναλλακτική ποινή, όπως είχαμε δεσμευτεί».

Σημείωσε ακόμη ότι: «έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύνταξη της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης μετά από μακρά συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή».

Κατά την ημερίδα για την Αναβάθμιση των ΥΕΑ-ΚΑ, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες που έχουν αναλάβει την ευθύνη της μελέτης και τη διαμόρφωση προτάσεων για την αναβάθμισή τους, παρουσιάστηκαν η δομή, οι στόχοι και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του ομώνυμου προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Επιμελητείας και Αρωγής, αφενός με την ανάπτυξη σύγχρονων εργαλείων παρέμβασης και μεθοδολογικού πλαισίου εργασίας για το επιστημονικό προσωπικό των δομών και αφετέρου με τη διοικητική αναδιοργάνωσή τους μέσω της ενίσχυσης του επιστημονικού προσωπικού τους και της εφαρμογής εξειδικευμένων κανόνων λειτουργίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα