Κορονοϊός: Ακόμη 5 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Δύσκολες ώρες για τον 66χρονο στην Πάτρα

Κορονοϊός: Ακόμη 5 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Δύσκολες ώρες για τον 66χρονο στην Πάτρα
AP

Στα 89 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς διαπιστώθηκαν 5 νέα το πρωί της Τρίτης. Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος, που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού Covid-19 στη χώρα μας ανακοίνωσε πριν λίγο το Υπουργείο Υγείας . Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του 66χρονου ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ. Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού.

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό;

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Θεωρείται θετικό το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα είναι περιορισμένα και μόνο ένα εξ αυτόν, το εισαγόμενο από το Λονδίνο, έχοντας συνολικά μόλις 4 περιπτώσεις από μη γνωστή πηγή.

Προς το παρόν φαίνεται να διατηρείται η καθυστερημένη διασπορά στην κοινότητα.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (10.03.2020) και την Τετάρτη (11.03.2020), κλειστό θα μείνει το Deree στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να γίνει απολύμανση, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα κοροναϊού.

«Οι εγκαταστάσεις του Deree στην Αγία Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό στις 10 και 11 Μαρτίου για όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό εξαιτίας απολύμανσης εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο Deree», αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα