Κορονοϊός: Έλεγχος 350 σημείων από ΕΑΔ για την τήρηση των μέτρων

Έλεγχοι από αστυνομικούς σε πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κλιμάκια των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προχώρησαν χθες σε ελέγχους σε τρεις Δήμους.

Ξεκίνησε ο έλεγχος για την παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε τρεις μεγάλους δήμους. Κλιμάκια των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιχείρησαν στους Δήμους Μεγαρέων(Μέγαρα, Πάχη και Νέα Πέραμος), Χαλανδρίου και Παλαιού Φαλήρου με αντικείμενο τη συμμόρφωση με τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα έγιναν 350 επιτόπιοι έλεγχοι και αυτοψίες σε δημόσιες υπηρεσίες, φαρμακεία, τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, ΚΤΕΟ, δημόσια πάρκα, παιδότοπους, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παιδικές χαρές, κλειστούς και ανοικτούς χώρους αθλοπαιδιών, εκκλησίες κ.α.

ADVERTISING

Ακόμη έγιναν συστάσεις και δόθηκαν οδηγίες για την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των πολιτών που περίμεναν να εξυπηρετηθούν σε υπηρεσίες ΟΤΑ και φορέων κοινωνικής ασφάλισης καθώς και σε τράπεζες και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επίσης ζητήθηκαν οι βεβαιώσεις κυκλοφορίας και τα sms από δεκάδες πολίτες που μετακινούνταν στα όρια των τριών παραπάνω Δήμων του Ν. Αττικής.

Επίσης έγιναν συστάσεις και σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, βάσει των αναλυτικών οδηγιών που εξέδωσαν οι αρμόδιοι φορείς. Στον Δήμο Χαλανδρίου υπήρξε ενημερωτική συνάντηση των Επιθεωρητών-Δήμαρχο, ο οποίος υποδέχτηκε πολύ θετικά την παρουσία του κλιμακίου στις υπηρεσίες Η γενική διαπίστωση των ελέγχων είναι ότι οι πολίτες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εφαρμόζουν τα μέτρα και τις οδηγίες.

Η Ε.Α.Δ. συνεχίζει του ελέγχους συμμόρφωσης σε όλη την επικράτεια.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network