Κορονοϊός: Επαναπατρισμός Ελλήνων από την Κύπρο, αλλά όχι από την Τουρκία

Αεροσκάφος της Aegean
Αεροσκάφος της Aegean EUROKINISSI

Την ίδια στιγμή που από τη Λάρνακα θα πετάξει αεροπλάνο με Έλληνες πολίτες, όσοι είναι στην Κωνσταντινούπολη παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο ενημέρωσε ότι το απόγευμα της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ειδική πτήση από τη Λάρνακα για την Αθήνα προκειμένου να επαναπατριστούν όσοι είχαν υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα στο προξενικό γραφείο μετά την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η πτήση θ' αναχωρήσει στις 17:25 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, εφόσον υπάρξει πληρότητα. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

ADVERTISING

Αντιθέτως οι 4 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στην Κωνσταντινούπολη αναζητούν τρόπο επιστροφής στην Ελλάδα. Όλοι τους βρέθηκαν στο 'Ατατούρκ' με πτήσεις από Αργεντινή και Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο μετά τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν.

Πλέον το ελληνικό προξενείο έχει αναλάβει τις απαραίτητες διαδικασίες για των επαναπατρισμό των τεσσάρων Ελλήνων, πιθανότατα μαζί με άλλους Έλληνες που διαμένουν στην Τουρκία και έχουν εκφράσει την επιθυμία να γυρίσουν πίσω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

SHARE:

24Media Network