Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία και νυχτερινή απαγόρευση

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία και νυχτερινή απαγόρευση
Περαιτέρω αυστηροποίηση του lockdown στην Θεσσαλονίκη. MotionTeam

Νέα ακόμη αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση για την Θεσσαλονίκη, καθώς η περιφέρεια βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό λόγω της επιδημίας.

Μετά τις προειδοποιητικές αναφορές για υψηλή διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και την ανάγκη για δυναμική ενίσχυση του ΕΣΥ στην Θεσσαλονίκη, η Κυβέρνηση τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιβάλλει νέο σκληρότερο lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων. Με τη θετικότητα στη Θεσσαλονίκη να φθάνει στο 32% τα λόγια του Υπουργού Υγείας κατά τη χθεσινή ενημέρωση αντηχούν την κρισιμότητα της κατάστασης στη περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 6 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 11/11, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την Θεσσαλονίκη, στόχος του οποίου είναι να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητες, με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 ή ακόμη και νωρίτερα. Κατ’ επέκταση, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Επίσης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κλιμάκια ελέγχου με επικεφαλής την αστυνομία αναμένεται να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, για να αποφευχθούν όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συναθροίσεων.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιείται η επόμενη φάση του σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Β. Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο μπαίνουν στη μάχη 50 νέες κλίνες Ειδικών Μονάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα έγινε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είναι σοβαρή η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης, στη Β. Ελλάδα και σε όλη τη χώρα και ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν μήνες τώρα και αγωνίζονται όλοι για να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Το βλέπετε αυτό καθημερινά στις εφημερίες στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικά της Β. Ελλάδος. Αρκεί να αναφέρω ότι από χθες μέχρι σήμερα στη λήξη της εφημερίας, είχαν γίνει 25 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα. Καταλαβαίνετε, αν προσθέσετε τις επόμενες ημέρες, για τι νούμερα μιλάμε. Μόνο το ΑΧΕΠΑ είχε 86 εισαγωγές στην εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί”.

Συμπλήρωσε δε ότι “μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις που έκανα για 50 κρεβάτια καρδιοχειρουργικά, νευροχειρουργικά και αγγειοχειρουργικά, τα οποία μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ήδη ενταχθεί στη δύναμη του Ε.Σ.Υ., ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλος μαζί με τους 2 Διοικητές των ΥΠΕ κ.κ. Μπογιατζίδη και Τσαλικάκη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, δούλεψαν όλη τη νύχτα και αναπτύσσουμε τις επόμενες ημέρες – από σήμερα μέχρι την Κυριακή – άλλα 50 κρεβάτια ΜΕΘ-COVID σε όλη τη Β. Ελλάδα”

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα