Κορονοϊός: Γιγαντιαία επιχείρηση στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Επιχείρηση στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα
Επιχείρηση στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο "Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14" που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί γιγαντιαία επιχείρηση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό συνεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ των κατοίκων, που έχουν σημάνει συναγερμό στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όσο και στις αυτοδιοικητικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής.

ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ  (EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)
ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ) EUROKINISSI

Με εντολή του κ. Χαρδαλιά -που δόθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμόδιων φορέων και ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη- τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο "Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14" που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (13/05). Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν τις εργασίες των ειδικών συνεργείων.

Στιγμιότυπα από τον οικισμό Ρομά στην περιοχή Ν.Σμύρνη της Λάρισας (EUROKINSSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)
Στιγμιότυπα από τον οικισμό Ρομά στην περιοχή Ν.Σμύρνη της Λάρισας (EUROKINSSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχεδιασμού, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ) EUROKINISSI

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που προκάλεσαν τον συναγερμό, όπως ανακοίνωσε χτες Τρίτη (12/05) ο κ. Χαρδαλιάς, στον οικισμό εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα επτά σε μία μόνο οικογένεια.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ) EUROKINISSI
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Covid-19
SHARE:

24Media Network