Κορονοϊός: Η Αργεντινή απαγορεύει την είσοδο σε μη μόνιμους κατοίκους

Αργεντίνοι με μάσκες στο αεροδρόμιο
Αργεντίνοι με μάσκες στο αεροδρόμιο AP

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε πρώτη φάση για τριάντα ημέρες την είσοδο σε μη μόνιμους κατοίκους και υπηκόους της που έχουν ταξιδέψει σε κράτη που πλήττονται από τον κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι απαγορεύει σε πρώτη φάση για τριάντα ημέρες την είσοδο στην επικράτεια της σε μη μόνιμους κατοίκους και υπηκόους της που έχουν ταξιδέψει σε κράτη τα οποία πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η απόφαση περιέχεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αλλά δεν διευκρινίζεται ποιες είναι οι χώρες από τις οποίες απαγορεύει την είσοδο το Μπουένος Άιρες. Ωστόσο, οι αρχές της Αργεντινής έχουν προσωρινά σταματήσει να χορηγούν θεωρήσεις διαβατηρίου σε ταξιδιώτες προερχόμενους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τις περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ.

ADVERTISING

Στην Αργεντινή, χώρα που βίωνε οικονομική κρίση ήδη προτού αρχίσει να εξαπλώνεται η πανδημία, οι αρχές καταμετρούσαν μέχρι χθες 45 κρούσματα, υπερδιπλάσια από τα 21 που καταγράφονταν την Πέμπτη.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network