Κορονοϊός: Κίνητρα σε γιατρούς για νοσοκομεία της περιφέρειας – Μπαράζ ελέγχων στην εστίαση

Κορονοϊός: Κίνητρα σε γιατρούς για νοσοκομεία της περιφέρειας – Μπαράζ ελέγχων στην εστίαση
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό INTIME NEWS

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού υπό Γεραπετρίτη - Σκέρτσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τους ελέγχους εισόδου εμβολιασμένων σε αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται ραγδαία αύξηση κορονοϊού, αλλά και εντατικοποίηση των ελέγχων σε εστίαση και διασκέδαση στην περιφέρεια με τη συμβολή και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε ειδικότερα η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε επίσης η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες, όπως ανακοινωσε το Μαξίμου. Με άλλα λόγια, περιφερειάρχες και δήμαρχοι καλούνται να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων στην περιφέρεια της χώρας, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι ιδίως στην επαρχία οι αρχές συχνά κάνουν τα στραβά μάτια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα