Κορονοϊός: Κλειστά τα Λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Κορονοϊός: Κλειστά τα Λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Κλειστά σχολεία Eurokinissi

Εξ αποστάσεως θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το επόμενο διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. "Προληπτικό μέτρο που δεν αντανακλά τη διασπορά του ιού στα σχολεία", λέει η κυβέρνηση.

Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης τίθενται από το πρωί της Τρίτης και για 14 ημέρες όλα τα Λύκεια στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι οποίες από τις 6:00 το πρωί θα βρίσκονται σε καθεστώς lockdown εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Στις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά στις τάξεις, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που βρίσκονται σε ισχύ.

Η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 στο 13033 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο, πηγές του υπουργείου ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο μέτρο πάρθηκε “προληπτικά” και “δεν αντανακλά διασπορά του ιού στα σχολεία. «Τα κρούσματα παραμένουν μεμονωμένα και προέρχονται κυρίως εκτός σχολείου.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως “το μέτρο έχει νόημα εφόσον εφαρμόζεται ολικό lockdown, δηλαδή τα παιδιά αυτά δεν θα πηγαίνουν σε πλατείες, δεν θα γυρνούν έξω”.

Όσον αφορά στα σχολεία της Κοζάνης και της Καστοριάς, άτυπη ενημέρωση του υπουργείου αναφέρει ότι στα τεστ που διενεργήθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δειγματοληπτικά, στις περιοχές αυτές, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα ωστόσο τα σχολεία συνέχισαν να λειτουργούν, βρέθηκαν 0,6% (4 στα 661 δείγματα) θετικά. Σύμφωνα με τις ίδιες, πάντα, πηγές, το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι και σε περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, τα σχολεία παραμένουν ένα ασφαλές περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αντίδραση από Ηλιόπουλο

Την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης τίθενται από το πρωί της Τρίτης (3/11) τα Λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικύνδυνη, καθώς παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Μέσα στην ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας δήλωνε για τη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κλείσει κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις τάξεις.

Μέχρι το βράδυ τα λύκεια έκλεισαν. Άλλαξαν τα στοιχεία ή η κυβέρνηση λέει συνειδητά ψέματα;

Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση που παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία.

Μέσα στην ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας δήλωνε για τη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κλείσει κάποια βαθμίδα της…

Δημοσιεύτηκε από
Νάσος Ηλιόπουλος στις 
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα