Κορονοϊός: Μεγάλη η διασπορά και των νέων κρουσμάτων – Ακόμη κι από Ινδία

Κορονοϊός: Μεγάλη η διασπορά και των νέων κρουσμάτων – Ακόμη κι από Ινδία
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ". (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Κρούσμα ακόμη και από την Ινδία εντοπίστηκε από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο και στην Περιφέρεια της Ξάνθης.

Κανένα νέο κρούσμα από πτήση δεν φαίνεται να εντόπισαν οι έλεγχοι για κορονοϊό που έχουν γίνει, αν και χθες από τα 28 νέα, τα 7 ήταν εισαγόμενα. Την ίδια στιγμή σημαντική είναι η διασπορά στη χώρα, ενώ σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η Περιφέρεια της Ξάνθης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 28 κρούσματα, 10 εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Ξάνθης, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη 2 στη Λάρισα και 1 στην Αττική.

Τα υπόλοιπα 7 είναι εισερχόμενοι πολίτες. Οι 2 εξ αυτών ήρθαν μέσω Προμαχώνα, 1 από Αλβανία, 1 από Βουλγαρία και 1 από Βοσνία. Επίσης εντοπίστηκε και 1 από Ινδία που έφτασε στην Ελλάδα μέσω Ολλανδίας, αλλά όχι με πτήση, ενώ περιλαμβάνεται και 1 κρούσμα από την Κάρπαθο.

Το κρούσμα στην Κάρπαθο αφορά στη σύζυγο του Ελληνοαμερικανού που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και βρέθηκε θετικός χθες. Είναι το δεύτερο κρούσμα στο νησί, τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπενθυμίζεται ότι ο 74χρονος εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν στην Κάρπαθο, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο με αεροδιακομιδή στην ειδική κάψουλα του ΕΚΑΒ.

Να σημειώσουμε ότι το απόγευμα της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3458 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Η διαφορά με χθες είναι 26 νέα κρούσματα γεγονός που αποδίδεται σε διπλοεγγραφές.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες)

Από το σύνολο των 3458 κρουσμάτων, 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 320.427 κλινικά δείγματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα