Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα
Κρούσματα κορονοϊού σε Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα Eurokinissi

Ένας ηλικιωμένος από το γηροκομείο "Αττική" ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες, κατέληξε το πρωί της Παρασκευής.

Η πρώτη απώλεια από τη νέα εστία μολύνσεων κορονοϊού, το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα καταγράφηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ήταν 79 ετών και έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα.

Φέρεται να είχε μεταφερθεί στις 21/9 αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όχι λόγω covid, καθώς 3 μέρες πριν τη διακομιδή είχε βρεθεί αρνητικός στον ιό.

Στη συνέχεια επιδεινώθηκε η κατάστασή του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εισήχθη σε ΜΕΘ και διασωληνώθηκε. Στο νοσοκομείο επαναλήφθηκε το τεστ και βγήκε θετικό και για το λόγο αυτό μεταφέθηκε σε ΜΕΘ covid στο ΓΝΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων διέμεναν περίπου 85 ηλικιωμένοι, το 80% των οποίων αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας, ενώ εργάζονταν περίπου 15 άτομα. Το προηγούμενο διήμερο 41 άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον ιό, ενώ χθες είχαν μεταφερθεί σε 7 νοσοκομεία της Αττικής 36 ηλικιωμένοι.

Να αναφέρουμε ακόμη, ότι με βάση τα τεστ που έγιναν φάνηκε ότι ο ιός, εμφανίστηκε στη δομή πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Στο γηροκομείο μετέβη την Τετάρτη (30/09) ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας και όπως δήλωσε «η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα