Κορονοϊός: Προβληματισμός για τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Προβληματισμός για τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης στην Ελλάδα
Γυναίκα με μάσκα σε δρόμο της Αθήνας μπροστά από graffiti (Open/Esem). ⓒ 2021/Thanassis Stavrakis/AP Photos

Συναγερμός στις υγεινομικές αρχές της χώρας έπειτα απο τον εντοπισμό δύο "ορφανών" κρουσμάτων της μετάλλαξης του κορονοϊού. Φόβοι για εξάπλωσή του.

Έντονος ο προβληματισμός στις ελληνικές αρχές από τα 26 κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν δύο νέα “ορφανά” κρούσματα της μετάλλαξης και μάλιστα σε διαφορετικά σημεία, σε Αττική και Κρήτη.

Ο προβληματισμός των ειδικών έγκειται στο γεγονός ότι ο μεταλλαγμένος κορονοϊός που εντοπίστηκε στους δύο πολίτες -με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας- δεν φαίνεται να πέρασε τις πύλες εισόδου της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι δύο πολίτες τέθηκαν σε καραντίνα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Συνολικά μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί από το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας. Τα προηγούμενα 24 κρούσματα που ήταν ήδη γνωστά, είχαν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας και συνεπώς ήταν εισαγόμενα. Το γεγονός ότι τα δύο νέα κρούσματα είναι “ορφανά” έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές καθώς υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση στην κοινότητα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα