Κορονοϊός: Σε υγειονομικό “συναγερμό” η Ηλεία

Κορονοϊός: Σε υγειονομικό “συναγερμό” η Ηλεία
Στιγμιότυπο από το Νοσοκομείο Πύργου Eurokinissi

Έντονη είναι η ανησυχία στην Ηλεία μετά τον εντοπισμό οκτώ θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε Κρέστενα, Πύργο και Αμαλιάδα.

Σε υγειονομικό “συναγερμό” βρίσκεται η Ηλεία, αφού την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 8 άτομα θετικά στον κορονοϊό. Αναμένεται το δεύτερο δείγμα του τεστ στο οποίο έχουν υποβληθεί, αλλά σίγουρα αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει ανησυχία όχι μόνο στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και την περιοχή των Κρεστένων, απ’ όπου προέρχονται οι ασθενείς, αλλά γενικότερα σε όλη την Ηλεία.

Πέρα από τα 8 χθεσινά κρούσματα, αλλά και τα 5 των προηγούμενων ημερών, πληροφορίες του patrisnews αναφέρουν ότι μπορεί να έχουμε την ανακοίνωση και άλλων ασθενών τις επόμενες ημέρες.

Πέντε θετικοί στην Κρέστενα

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί στην covid-19 την Παρασκευή είναι στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, όπου έχουμε συνολικά 5 άτομα που νοσούν, υπάλληλοι του δήμου, και μια εργαζόμενη σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πού βρίσκεται στην περιοχή Κρεστένων. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των θετικών στον covid-19, έκλεισε το δημαρχείο Κρεστένων και έγινε η απαραίτητη απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι έλαβαν εντολή από τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Στις αρχές της εβδομάδας ο ΕΟΔΥ προέβη στη λήψη δειγμάτων από το σύνολο των εργαζομένων στο δημαρχείο, ενώ οι νοσούντες δεν είναι όλοι κάτοικοι ή δημότες Κρεστένων.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, ανέφερε πως θα συνεχιστεί η ιχνηλάτηση, αλλά και η εξέταση των υπολοίπων εργαζομένων του δήμου. Όσον αφορά τώρα το σχολείο στο οποίο εργαζόταν η γυναίκα, θα απολυμανθεί και αυτό έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Θετική και υπάλληλος της αποκεντρωμένης διοίκησης

Επιβεβαιωμένος ασθενής με covid-19 υπάρχει όμως και στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στον Πύργο, η οποία έκλεισε αμέσως μόλις έγινε γνωστό αυτό το γεγονός και ακολούθησε η αναγκαία απολύμανση.

Πάντως εδώ αξίζει να γραφεί, ότι παρότι υπήρξε ενημέρωση στον ΕΟΔΥ για τον ασθενή αυτόν (πρόκειται για γυναίκα), δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στο κάλεσμα των υπαλλήλων της αποκεντρωμένης, οι οποίοι μάλιστα είναι αναγκασμένοι με προσωπικά τους έξοδα να κάνουν το τεστ για τον covid-19 στο νοσοκομείο του Πύργου.

Να τονιστεί ότι ο ασθενής που βγήκε θετικός, είχε κάνει το τεστ για τον ιό, στο Νοσοκομείο Πύργου. Αυτή η βραδύτητα του ΕΟΔΥ σίγουρα προκαλεί ανησυχία για την κατάσταση η οποία επικρατεί στις κρατικές υπηρεσίες της χώρας μας, παρότι βρισκόμαστε ουσιαστικά στο δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα