Κορονοϊός στην Αθήνα: Γυναίκα, σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής το πρώτο κρούσμα - Νοσηλεύεται στο Αττικό

ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. EUROKINISSI

Ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα. Πρόκειται για γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής εταιρείας η οποία στεγάζεται στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το Υπουργείο Υγείας και τον Βασίλη Κικίλια.

Πρόκειται για γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληγείσα από τον κορονοϊό περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία στεγάζεται στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Η γυναίκα αυτή εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς στην Αθήνα και όροφος του κτιρίου απολυμαίνεται. 

ADVERTISING

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικό απ΄το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο είχε νοσηλευτεί αρχικά.

Περισσότερα στοιχεία για την ηλικία ή το χρόνο του ταξιδιού της συγκεκριμένης γυναίκας δεν έγιναν γνωστά. Θα υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών και της συγκεκριμένης γυναίκας.

Πρόκειται για το τρίτο συνολικά κρούσμα που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Τα άλλα δύο αφορούν την 38χρονη που νοσεί και νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και τον γιο της.

Όπως ανακοινώθηκε, όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη - φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες - θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα δεν υπήρξε υψηλού κινδύνου επαφή του παιδιού καθώς δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την επόμενη είχε πάει εκδρομή. Όμως θα γίνουν έλεγχοι σε κάποια παιδιά. Για προληπτικούς λόγους το σχολείο του παιδιού θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες.

Κορονοϊός στην Αθήνα: Γυναίκα, σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής το πρώτο κρούσμα - Νοσηλεύεται στο Αττικό

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δημοσίων εκδηλώσεων που αφορούν στο Καρναβάλι.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι στα παιδιά η νόσος εκδηλώνεται ήπια και ότι οι έλεγχοι και τα μέτρα που λαμβάνονται για το σχολείο είναι προληπτικά και δεν υπάρχει θέμα πανικού. Συγκεκριμενοποίησε ότι στο πλαίσιο των ελέγχων στοχεύονται οι υψηλού κινδύνου επαφές. Οι συγκεκριμένες επαφές αφορούν στην πάνω από 15 λεπτά κοντινή επαφή ενός ατόμου που νοσεί, κάποιος που έχει δώσει χειραψία μια αγκαλιά κλπ. Σε αυτούς τους ανθρώπους έχει απόλυτη σημασία να περιορίζονται για 14 μέρες και να παρακολουθούν την υγεία τους και αν εμφανίσουν συμπτώματα να ειδοποιούν τις αρχές.

Ο κ. Τσιόδρας σημειώνει ότι οι έλεγχοι που θα γίνουν, γίνονται καθ' υπερβολή στη γεωγραφική περιοχή του σχολείου και όχι μόνο στην τάξη. Το δε παιδί δεν φαίνεται να είχε έρθει σε στενή επαφή με άλλα παιδιά, αλλά για να είμαστε απόλυτα σίγουροι θα ακολουθήσουν οι έλεγχοι.
 

*Ο κορονοϊός έφτασε και στην Ελλάδα. Δείτε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς μπορείτε να προστατευτείτε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network