Κορονοϊός: Θα δικάζονται μόνο επείγουσες υποθέσεις

Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου EUROKINISSI

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ήταν ξεκάθαρος με τις εντολές που απέστειλε προς τους κατά τόπους συναδέλφους τους.

Η μερική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων όλης της χώρας, προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, ήταν από τα νέα μέτρα της πιο πρόσφατης υπουργικής απόφασης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας απέστειλε εγκύκλιο, ζητώντας την πιστή τήρηση και εφαρμογή της, υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία των Εισαγγελιών της χώρας θα είναι "περιοριζόμενη αυστηρά στις υποθέσεις που προβλέπει η απόφαση και περαιτέρω σε εξαιρετικά μειωμένο αριθμό διεκπεραίωσης υποθέσεων και διαδικασιών που είναι κατεπείγουσες και επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπισή τους".

Ακόμα, αναφέρει ο κ. Πλιώτας, η προσέλευση του κοινού στους χώρους των Εισαγγελιών, για εξέταση αιτήσεων, παροχή πληροφοριών ή άλλων καθημερινών ζητημάτων, που μπορούν να εξετασθούν σε μεταγενέστερους χρόνους, δεν είναι νοητή και θα πρέπει ν' αποφεύγεται.

ADVERTISING

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας με έγγραφό του προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και τους υπαλλήλους της Ανωτάτης Εισαγγελίας της χώρας, επισημαίνει ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου "θα λειτουργήσει περιοριζόμενη στην εξυπηρέτηση εξαιρετικά απαραίτητων αναγκών και ενεργειών των ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31/1/2021 ή υποθέσεων που από τη φύση τους χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης".

Η προσέλευση του κοινού και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει ν' αποφεύγεται.

Παύση εργασιών και στο ΣτΕ, τουλάχιστον ως τις 27 Μαρτίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network