Κορονοϊός: Θα δικάζονται μόνο επείγουσες υποθέσεις

Κορονοϊός: Θα δικάζονται μόνο επείγουσες υποθέσεις
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ήταν ξεκάθαρος με τις εντολές που απέστειλε προς τους κατά τόπους συναδέλφους τους.

Η μερική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων όλης της χώρας, προς αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, ήταν από τα νέα μέτρα της πιο πρόσφατης υπουργικής απόφασης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας απέστειλε εγκύκλιο, ζητώντας την πιστή τήρηση και εφαρμογή της, υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία των Εισαγγελιών της χώρας θα είναι “περιοριζόμενη αυστηρά στις υποθέσεις που προβλέπει η απόφαση και περαιτέρω σε εξαιρετικά μειωμένο αριθμό διεκπεραίωσης υποθέσεων και διαδικασιών που είναι κατεπείγουσες και επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπισή τους”.

Ακόμα, αναφέρει ο κ. Πλιώτας, η προσέλευση του κοινού στους χώρους των Εισαγγελιών, για εξέταση αιτήσεων, παροχή πληροφοριών ή άλλων καθημερινών ζητημάτων, που μπορούν να εξετασθούν σε μεταγενέστερους χρόνους, δεν είναι νοητή και θα πρέπει ν’ αποφεύγεται.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας με έγγραφό του προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και τους υπαλλήλους της Ανωτάτης Εισαγγελίας της χώρας, επισημαίνει ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου “θα λειτουργήσει περιοριζόμενη στην εξυπηρέτηση εξαιρετικά απαραίτητων αναγκών και ενεργειών των ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31/1/2021 ή υποθέσεων που από τη φύση τους χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης”.

Η προσέλευση του κοινού και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει ν’ αποφεύγεται.

Παύση εργασιών και στο ΣτΕ, τουλάχιστον ως τις 27 Μαρτίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα