Κορονοϊός: Το αδιαχώρητο στις πλατείες – Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Κορονοϊός: Το αδιαχώρητο στις πλατείες – Τα νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι
Κόσμος στην πλατεία Μοναστηρακίου, το Σάββατο 26/9 μετά τις 12 Eurokinissi

Το πρώτο Σάββατο με "λουκέτο" στα περίπτερα μετά τις 12 το βράδυ κύλησε με συνωστισμό στις πλατείες - Ο υπουργός Υγείας μίλησε για νέα μέτρα "αν χρειαστεί", ενώ για τους άνω των 65 προειδοποίησε ο Νίκος Σύψας.

Για τα μέτρα που βρίσκονται το τραπέζι για το περιορισμό της πανδημίας μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε η συμβουλή που και εκείνος έδωσε στους γονείς του, είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα, ενώ σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως εχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και “οι μάσκες παντού”. Όπως είπε, σε κάθε περίπτωση οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα όπως ο ίδιος πρόσθεσε όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν – και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία – και δυσκολεύουν οι δείκτες, θα πρέπει να μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατεύει η Ελληνική Κοινωνία.

Κόσμος στην πλατεία Μοναστηρακίου, το Σάββατο 26/9 μετά τις 12 Eurokinissi

Όπως εξήγησε η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει απο τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμου λέγοντας πως “μας απασχολεί και μας στεναχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες”.

Ο υπουργός σημείωσε πως “θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες” ενώ ευχαρίστησε “την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητά τους”.

Από τη δική του μεριά, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας, τόνισε μιλώντας και εκείνος στον ΣΚΑΙ πως αν το επιβάλει η κατάσταση θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών,.

Όπως δήλωσε, το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Συνωστισμός στην πλατεία Βαρνάβα Eurokinissi

 

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρτι εξέφρασε και ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

“Δεν βλέπω να φοράνε όυτε καν μάσκες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται οι μάσκες παντού, περιορισμός των δραστηριοτήτων από κάποια ώρα και μετά, μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων που δουλεύουν εξ αποστάσεως σε όλες τις επιχειρήσεις και ηλικιακούς περιορισμούς.

“Είναι όλα ανοιχτά γιατί πάνω απ όλα είναι η δημόσια υγεία” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι από Δευτέρα, Τρίτη θα δουν πως αποδίδουν τα υπάρχοντα μέτρα για να προχωρήσουν στην επόμενη δέσμη μέτρων που είναι στο τραπέζι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, δήλωσε πως είναι ένας λόγος παραπάνω ο κορονοϊός για να γίνει το εμβόλιο της γρίπης, για να θωρακιστούμε από αυτό που μπορούμε την κοινή γρίπη και να περιορίσουμε έτσι και την διασπορά της γρίπης.

Επιπλέον ανέφερε πως μπορεί κάποιος να κολλήσει μαζί γρίπη και κορονοϊό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα