Κρήτη: Κηδεύτηκε η 4χρονη από τη Συρία που πέθανε από ασιτία και αφυδάτωση

Κρήτη: Κηδεύτηκε η 4χρονη από τη Συρία που πέθανε από ασιτία και αφυδάτωση
zarpanews.gr

Στον Άγιο Λουκά στα Χανιά πραγματοποιήθηκε η ταφή της 4χρονης προσφυγοπούλας και του οκτώ μηνών εμβρύου που απέβαλε 25χρονη πλαιστινιακής καταγωγής σε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες.

Πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά στα Χανιά η κηδείας της 4χρονης Λοζίν Νασέφ από τη Συρία, του κοριτσιού που έχασε τη ζωή του από αφυδάτωση και ασιτία σε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες νότια της Κρήτης.

Οι μετανάστες, όπως είπαν μετά το τραγικό περιστατικό, είχαν εκπέμψει SOS χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση, με αποτέλεσμα η διάσωσή τους να έρθει αργά, αφού η 4χρονη είχε ήδη χάσει τη ζωή της.

Μαζί με την 4χρονη Λοζίν, τάφηκε σύμφωνα με το zarpanews.gr και το οκτώ μηνών έμβρυο που απέβαλε 25χρονη μετανάστρια, παλαιστινιακής καταγωγής, η οποία είχε αποβιβαστεί στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, μαζί άλλους 60 μετανάστες.

zarpanews.gr

Στο κοιμητήριο, εκτός από τις οικογένειες, βρέθηκαν μέλη οργανώσεων που συμπαραστέκονται στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, όπως το Στέκι Μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, η Λαϊκή Συσπείρωση κ.α.

Η ταφή έγινε όπως προβλέπουν οι κανόνες της μωαμεθανικής θρησκείας.

zarpanews.gr

Παριστάμενοι τόνισαν ότι υποστηρίζουν τις οικογένειες των μεταναστών στα αιτήματα ασύλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι θάνατοι προσφύγων στα σύνορα και τις θάλασσες πρέπει να σταματήσουν. Μίλησαν για άρνηση διάσωσης στην περίπτωση του συγκεκριμένου πλοιαρίου, καθώς, όπως ανέφεραν, μόνο όταν περισυνελέγησαν από εμπορικό πλοίο, οι αρχές κινητοποήθηκαν, αν και οι άνθρωποι καλούσαν σε βοήθεια επί σειρά ημερών.

zarpanews.gr

Οι γονείς της 4χρονης, αλλά και το ζευγάρι από την Παλαιστίνη, διαμένουν προσωρινά σε σπίτι της Σύμπραξης Χανίων, ενώ αρχικά φιλοξενήθηκαν από ανθρώπους του Στεκιού Μεταναστών. Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο.

Από όσους αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες, 10 άτομα έχουν συλληφθεί για διακίνηση, 29 έχουν προωθηθεί στο ΚΥΤ Μαλακάσας. Ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται σε δομές στην Κρήτη και αλλού, ενώ για πολύτεκνες και ευάλωτες οικογένειες και κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν είναι σαφές πού ακριβώς θα κατευθυνθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα