Κύθηρα: Δύο ιστιοφόρα με 170 μετανάστες προσέδεσαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Κύθηρα: Δύο ιστιοφόρα με 170 μετανάστες προσέδεσαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές
kythera news

Ολοι οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο στα νησί προκειμένου να γίνει η επίσημη καταμέτρησή τους.

Δύο ιστιοφόρα με συνολικά 170 μετανάστες εντοπίστηκαν, σήμερα, Τετάρτη (17/8), στα Κύθηρα. Το πρώτο σκάφος με 97 μετανάστες προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη ακτή στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου. Κάποιοι από αυτούς εντοπίστηκαν από την Αστυνομία σε δρόμο των Κυθήρων και συνελήφθησαν από το Λιμενικό.

Μεταξύ των μεταναστών του πρώτου σκάφους είναι 93 Αφγανοί υπήκοοι, ένας υπήκοος Πακιστάν και τρείς υπήκοοι Τουρκίας. Συνολικά από τους μετανάστες 15 είναι γυναίκες και 82 άνδρες.

Το δεύτερο σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι στο μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα. Σε αυτό επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 73 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι και οι περισσότεροι υπήκοοι Ιράκ και Ιράν. 

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται λίγες ώρες μετά το πρόσφατο προσφυγικό δράμα στην περιοχή του Έβρου.

Τρεις Τούρκοι οι φερόμενοι διακινητές των μεταναστών

Σύμφωνα με το Kythera News, οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τρεις άνδρες ηλικίας 30, 29 και 17 ετών, με τουρκική υπηκοότητα, ως διακινητές των 94 μεταναστών στο πρώτο σκάφος στα Κύθηρα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μαζί με τους μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 17/8, στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» στο Καψάλι.

Άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας βρήκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής συνολικά 97 αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε ήταν ανήλικοι. Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καψαλίου, ενώ εντοπίστηκε στα βράχια ακτής της περιοχής και το ιστιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους. Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ από την προσάραξη του σκάφους δεν διαπιστώθηκε ρύπανση.

Την Τετάρτη προσέγγισε και δεύτερο σκάφος στις 02.00 περίπου το μεσημέρι και σήμερα τα ξημερώματα ένα τρίτο σκάφος στις δυτικές ακτές, στην παραλία Λιμνιώνα. Οι συνολικά 240 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο στα νησί προκειμένου να γίνει η επίσημη καταμέτρησή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα