Λάρισα: Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται η 35χρονη που διασώθηκε στον Όλυμπο

Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κλήθηκαν επίσης για εξετάσεις συγγενείς και συνάδελφοι της 33χρονης χωρίς όμως να διαγνωσθούν σε αυτούς συμπτώματα της νόσου. Οι δυο ασθενείς εξετάσθηκαν εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης 17/06/2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου ακολουθούν ειδική αγωγή αφού η νόσος εξελίσσεται ήπια ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.
Η νεαρή γυναίκα επέστρεψε με το γιο της πρόσφατα από ταξίδι στις ΗΠΑ και την περασμένη Κυριακή, με συμπτώματα γρίπης, απευθύνθηκε στο εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες από το ΕΚΕΠΥ αλλά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους χορηγήθηκε χημειοπροφύλαξη ενώ ελήφθησαν δείγματα, τα οποία επιβεβαίωσε θετικά το Ινστιτούτο Παστέρ. Είναι τα δυο πρώτα περιστατικά νέας γρίπης που καταγράφονται στη Λάρισα (και στη Θεσσαλία) από τα 30 συνολικά της χώρας. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κλήθηκαν επίσης για εξετάσεις συγγενείς και συνάδελφοι της 33χρονης χωρίς όμως να διαγνωσθούν σε αυτούς συμπτώματα της νόσου. Οι δυο ασθενείς εξετάσθηκαν εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης 17/06/2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο σπίτι τους όπου ακολουθούν ειδική αγωγή αφού η νόσος εξελίσσεται ήπια ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία. Η νεαρή γυναίκα επέστρεψε με το γιο της πρόσφατα από ταξίδι στις ΗΠΑ και την περασμένη Κυριακή, με συμπτώματα γρίπης, απευθύνθηκε στο εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες από το ΕΚΕΠΥ αλλά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους χορηγήθηκε χημειοπροφύλαξη ενώ ελήφθησαν δείγματα, τα οποία επιβεβαίωσε θετικά το Ινστιτούτο Παστέρ. Είναι τα δυο πρώτα περιστατικά νέας γρίπης που καταγράφονται στη Λάρισα (και στη Θεσσαλία) από τα 30 συνολικά της χώρας. (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) EUROKINISSI

Η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε το Σάββατο στο Λούκι Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.800 μέτρων.

Η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας.

ADVERTISING

Η ορειβάτισσα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Για την μεταφορά της από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο και προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας.

Στην επιχείρηση διάσωσης της 35χχρονης ορειβάτισσας συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όλυμπος: Αίσιο τέλος για την 35χρονη. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας

Όλυμπος: Νέα επιχείρηση αεροδιακομιδής της 35χρονης

Εντοπίστηκε η ορειβάτισσα στον Όλυμπο - Αδύνατη η μεταφορά της σε νοσοκομείο

SHARE:

24Media Network