Λέσβος: Πολλά προβλήματα στο Καρά Τεπέ λόγω της κακοκαιρίας

Λέσβος: Πολλά προβλήματα στο Καρά Τεπέ λόγω της κακοκαιρίας
Moria Corona Awareness Team

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα προηγούμενα 24ωρα πολλά μέρη της Ελλάδας δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη Λέσβο. Πολλά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στο Καρά Τεπέ.

Σε λίμνη μετατράπηκε ο νέος καταυλισμός του υπουργείου Μετανάστευσης, στον Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου ζουν σήμερα 7.714 αιτούντες άσυλο, έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει ανθρώπων που κυριολεκτικά κολυμπούν στα λασπόνερα, μαρτυρούν την ακαταλληλότητα του χώρου, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης θα λειτουργεί μέχρι να δημιουργηθεί το νέο ΚΥΤ.

Moria Corona Awareness Team

Moria Corona Awareness Team

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έργα διαχείμασης βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως αναφέρεται, την Τρίτη δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την κατασκευή προγραμματισμένων έργων υποδομής και προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά , επαρκούς ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, πυροπροστασίας κλπ.


Moria Corona Awareness Team


Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε την άμεση βοήθεια του Ελληνικού Στρατού για την διοχέτευση υδάτων όσο και για την άντλησή τους με κατάλληλα μηχανήματα και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Το πρωί της Τετάρτης θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στο δρόμο πέριξ της δομής για την προστασία από ορμητικά νερά. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που συντονίζει στο πεδίο η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν μετά από λίγες ώρες τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα