“Πράσινο φως” για άνοιγμα malls και κέντρων αισθητικής με ραντεβού

“Πράσινο φως” για άνοιγμα malls και κέντρων αισθητικής με ραντεβού
Κόσμος σε εμπορικό κέντρο Eurokinissi

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής. Επανέρχεται και το click in shop για Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Στην περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων στο λιανεμπόριο προχωρά η Κυβέρνηση μετά και το “πράσινο” που σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Έτσι πιθανότατα από αύριο, θα υποδέχονται με ραντεβού τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, malls ενώ και σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη με ραντεβού θα μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν μέσα στα καταστήματα. Παράλληλα ανοίγουν με ραντεβού και τα κέντρα αισθητικής.

Ήδη από χθες ήταν δεδηλωμένη η πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα malls από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε χθες μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με δική του πρωτοβουλία κλήθηκε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να συνεδριάσει για το λόγο αυτό. Όπως είχε σημειώσει ο Υπουργός θα ήταν άδικο και αθέμιτος ανταγωνισμός να μην ανοίξουν τα malls και επίσης να είναι περιορισμένο το λιανεμπόριο στη Β. Ελλάδα.

Σημειώνεται πως χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη και με click inside λόγω Πάσχα. Ο κ. Ζέρβας κατέθεσε το αίτημα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ενώ παράλληλα έστειλε επιστολή για το ίδιο θέμα προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι εμπειρογνώμονες είπαν “όχι” στο να ανοίξουν τα mall, τα φροντιστήρια και τα κέντρα αισθητικής. Την Τετάρτη (21/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσημα ότι η εστίαση ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ενώ από το άνοιγμα της εστίασης και μετά αναμένεται να καταργηθεί και το SMS για τις μετακινήσεις, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να μετατίθεται για μετά τις 23.00 το βράδυ.

Να αναφέρουμε ότι λεπτομέρειες για το άνοιγμα θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα