Λήμνος: Έφτασε και στις θάλασσες του νησιού η βλέννα του Μαρμαρά

Λήμνος: Έφτασε και στις θάλασσες του νησιού η βλέννα του Μαρμαρά
Η παραλία του Αγίου Σώζωντα στη Λήμνο limnosfm100

Η βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά φαίνεται πως "κάλυψε" και τις θάλασσες της Λήμνου. Τεράστια προβλήματα και στην Ίμβρο.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις Αρχές στο νησί της Λήμνου, καθώς φαίνεται να εντοπίστηκε μέρος βλέννας στις θάλασσες του νησιού, προερχόμενη πιθανόν από τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του limnosfm100.gr, η βλέννα, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία, τόσο σε επίπεδο τουρισμού, όσο και στην αλιεία, έκανε την εμφάνισή της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα, ενώ λουόμενοι στην παραλία στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν πως παρατήρησαν βλέννα και στην συγκεκριμένη παραλία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη σαφές το αν η βλέννα “ταξίδεψε” από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι το νησί του Βορείου Αιγαίου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αν ένα μέρος της βλέννας φύγει από τη θάλασσα του Μαρμαρά και φτάσει στη Λήμνο, είναι πιθανό να έχει διαλυθεί λόγω εξαιτίας των έντονων κυματισμών.

Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, δημοσιογράφος του CNN Τurk σχολίαζει ότι ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαιου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα