Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Πώς θα ανοίξουν τα κομμωτήρια από Δευτέρα

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Πώς θα ανοίξουν τα κομμωτήρια από Δευτέρα
Ένας χρόνος πέρασε από τις 26 Φεβρουαρίου 2020, που ξεκίνησε η πανδημία Covid-19 στην Ελλάδα και εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην χώρα.Από τότε η ζωή μας άλλαξε.Βρισκόμαστε στο 3ο lockdown και η καθημερινότητα μας είναι ακόμη επηρεασμένη από την πανδημία.Στιγμιότυπα από μια θλιβερή επέτειο που όλοι ευχόμαστε κάποια στιγμή να αφήσουμε πίσω, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI) Eurokinissi

Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας, κάθε μέρα, σε όλη τη χώρα. Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια, οι εκκλησίες, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα πάρκα. Με περιορισμούς το ψάρεμα.

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο 20/3 στο πλαίσιο του  lockdown, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατα την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής. Σε αυτά περιλαμβάνονται η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, το άνοιγμα των κομμωτηρίων, η λειτουργία των ναών συγκεκριμένες ημέρες και η άρση της απαγόρευσης για το ψάρεμα.

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα

– Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, αλλά με αυστηρούς κανόνες.

– Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

– Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

– Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει άμεσα δωρεάν τεστ στους πολίτες, από τα φαρμακεία. Στόχος είναι να γίνουν έως και 10.000.000 τεστ για κορονοϊό την εβδομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες θα δικαιούνται ένα δωρεάν τεστ από το φαρμακείο της γειτονιάς του με τον αριθμό ΑΜΚΑ του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα