Lockdown – Νέα μέτρα: Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Lockdown – Νέα μέτρα: Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα
Κόσμος σε σούπερ μάρκετ Eurokinissi

Μετά από εισήγηση των εμπειρογνωμόνων παρατάθηκε η δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών στις "κόκκινες" περιοχές τα Σαββατοκύριακα. "Αγκάθι" για τις ουρές στα σούπερ μάρκετ.

Στα νέα, πιο αυστηρά μέτρα εν μέσω lockdown που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοίού στην Ελλάδα και έπειτα από ακόμη έναν υψηλό αριθμό κρουσμάτων την Τετάρτη συμπεριλήφθηκε και μία διαφοροποίηση σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για ένα μέτρο που επιβλήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και αφορά στις “κόκκινες” περιοχές, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες, βάζοντας τέλος στην κυκλοφορία των πολιτών στις 6 το απόγευμα, αποκλειστικά για τα Σαββατοκύριακα.

Μετά από εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, ωστόσο, από τις 6 πμ της Πέμπτης έως και τις 16 Μαρτίου, το εν λόγω μέτρο διαφοροποιείται. Συγκεκριμένα, σε όλες τις ‘κόκκινες” περιοχές, η κυκλοφορία των πολιτών παρατείνεται κατά μία ώρα, με την απαγόρευση να ισχύει πλέον από τις 19:00.

Οι ουρές θα κρίνουν το μέτρο

Το βασικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα ήταν ο συνωστισμός που αυτό προκάλεσε έξω από τα σούπερ μάρκετ. Το μειωμένο τους ωράριο σχημάτισε ουρές από κόσμο, ο οποίος έπρεπε να προλάβει να πραγματοποιήσει τα σαββατιάτικα ψώνια του μέσα σε μικρότερο χρονικό πλαίσιο, πολλώ δε όσοι τη συγκεκριμένοι μέρα εργάζονται.

Η επιμήκυνση του ωραρίου κατά μία ώρα αποτελεί και τον βασικό “γρίφο” για το αν και κατά πόσο η διαφοροποίηση θα έχει αποτελέσματα στους εμπορικούς χώρους που λειτουργούν κανονικά από την αρχή της πανδημίας. Να σημειωθεί βέβαια, ότι η μετακίνηση (με τη χρήση του κωδικού “2” στο σχετικό sms) για αγορές σε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να γίνεται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων, όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα