Lockdown: Τα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά το κλείσιμο των σχολείων

Lockdown: Τα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά το κλείσιμο των σχολείων
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τα μέτρα του πρώτου lockdown, δηλαδή μειωμένο ωράριο και άδεια ειδκού σκοπού, θα ισχύουν για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους, μετά το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από την προσεχή Δευτέρα έως και τις 30 Νοεμβρίου συμπαρασύρει και τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά στους σταθμούς αυτούς, στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας.

Δηλαδή μειωμένο ωράριο κατά 25% ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Ο ίδιος κάλεσε τους δημάρχους να απασχολήσουν το προσωπικό των δημοτικών δομών για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές, σε κοινωνικές υπηρεσίες όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να απασχολήσουν διοικητικό προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων περιορισμού.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, για εργαζόμενους γονείς τέκνων τα οποία είναι εγγεγραμμένα ή φοιτούν σε μονάδες/δομές παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης, των οποίων η λειτουργία ή η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία αναστέλλεται, συστήνεται κατ’ αρχήν η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτή είναι εφικτή. Αν όχι, τότε ως εναλλακτική χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού.

Δείτε την σχετική εγκύκλιο

https://www.news247.gr/download/9310//215000/ergasias.pdf

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα