Μαγιορκίνης: Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μέχρι το Πάσχα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού EUROKINISSI

Την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού προανήγγειλε ο καθηγητής Γκ. Μαγιορκίνης. Πότε ενδέχεται να επανέλθει στην καθημερινότητά μας.

"Θέμα εβδομάδων" είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρόκειται να καταργηθεί μέχρι το Πάσχα, προσδιορίζοντας το διάστημα στους επόμενους ένα με δύο μήνες. "Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του" είπε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε μία ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών μπορεί να επανέλθει. "Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας".

Στη συνέχεια ανέφερε πως "θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο".

"Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας" κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network