Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μάκιστο. Νέο πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μάκιστο. Νέο πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία
Fire extinguishing at Mikrochori region in eastern Attica on August 15, 2017. / , 15 2017. Sooc

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με το ισχυρό πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το Σάββατο στη μαρτυρική Μάκιστο. Οι μνήμες από την καταστροφή του 2007 ξύπνησαν πάλι στο χωρίο με τις φλόγες να φτάνουν χθες στις αυλές των πρώτων σπιτιών, ενώ κάηκε μία εγκαταλελειμμένη οικία. Νέα μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην αρχαία Ολυμπία

Δύσκολη νύχτα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είχε να αντιμετωπίσει πάνω από δέκα μεγάλες εστίες φωτιές σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι τις 08.00 το πρωί της Κυριακής μάλιστα, καμία από τις φωτιές αυτές δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσίαζαν καλύτερη εικόνα.

Στη Μάκιστο Ηλείας έως αργά την νύχτα πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες σε μεγάλη έκταση γύρω από το χωριό, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών, ενώ μέσα στη νύχτα ενισχύθηκαν οι άνεμοι. Η φωτιά έφτασε το Σάββατο στις αυλές των πρώτων σπιτιών, ενώ κάηκε μια εγκαταλελειμμένη οικία.

Οι πυροσβέστες ωστόσο κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να αποτραπεί ο κίνδυνος να καούν άλλα σπίτια, δίνοντας μια ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, η οποία ωστόσο αναμένεται να συνεχιστεί και την Κυριακή.

Δυνάμεις από όλη την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα έχουν μεταβεί στην περιοχή για να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

ileialive.gr

 
ileialive.gr

 
ileialive.gr

 

Στο μεταξύ νέα φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Ξηρόκαμπο του δήμου αρχαίας Ολυμπίας, η οποία καίει σε δύσβατη δασική περιοχή.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος και το μέτωπό της βρίσκεται σε χαράδρα».

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 32 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με πέντε άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ».

 
ileialive.gr

Την ίδια ώρα, σχεδόν οριοθετημένες είναι οι άλλες δύο πυρκαγιές στην Ηλεία που βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές και συγκεκριμένα, στο Κακοτάρι και στο Αγραπιδοχώρι.

Υπό έλεγχο οι φωτιές στη βόρεια Ελλάδα

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, το Λιβάδι Θεσσαλονίκης και το Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Χαλκιδική η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση, έχει τεθεί υπό έλεγχο αφού, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, κατέκαψε περίπου 1.000 στρέμματα.

Στο Λιβάδι, η φωτιά έχει οριοθετηθεί όπως και στην περιοχή Λουτρά, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

( Με πληροφορίες από IleiaLive, φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα