Μεγάλος Περίπατος: “Πρεμιέρα” για τις εργασίες στην Πανεπιστημίου

Μεγάλος Περίπατος: “Πρεμιέρα” για τις εργασίες στην Πανεπιστημίου

Μιά νέα πραγματικότητα για τους κάτοικους της Αθήνας από σήμερα, Κυριακή, καθώς άρχισαν τα έργα στην οδό Πανεπιστημίου για τον "Μεγάλο Περίπατο"

Μια νέα πραγματικότητα αντιμετωπίζουν από το πρωί της Κυριακής, όσοι κινούνται μέσω της οδου Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, καθώς οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, στα πλαίσια του “Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας”.

 

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου, σήμερα, έχουν τοποθετηθεί κώνοι προκειμένου οι οδηγοί να μην περνάνε στις λωρίδες στις οποίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή τους, ενώ ούτε τα λεωφορεία πλησιάζουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου όπου βρίσκονται οι στάσεις.

 

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, αφού στο κομμάτι του δρόμου που θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και ζαρντινιέρες.

 

Φυσικά η πιλοτική εφαρμογή των επόμενων ημερών θα δείξει κατά πόσο η παρέμβαση θα οφελήσει ή θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα