Μενίδι: Αστυνομικός τρυπήθηκε από σύριγγα φορέα του AIDS κατά τη διάρκεια ελέγχου

Μενίδι: Αστυνομικός τρυπήθηκε από σύριγγα φορέα του AIDS κατά τη διάρκεια ελέγχου

Ο τοξικομανής αντιστάθηκε και χτύπησε τον αστυνομικό με γροθιές. Πάνω στην πάλη για να τον ακινητοποιήσει η χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε στο τσαντάκι του, πέρασε το ύφασμα και τρύπησε τον αστυνομικό

Αντιμέτωπος με έναν απίστευτο εφιάλτη βρίσκεται ένας 30χρονος αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, ο οποίος τρυπήθηκε από χρησιμοποιημένη σύριγγα τοξικομανή που πάσχει από AIDS, κατά τη διάρκεια ενός επεισοδιακού ελέγχου στο Μενίδι.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα, όταν δύο αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας και στο πλαίσιο ελέγχων σε τοξικομανείς που γίνονται στην περιοχή, σταμάτησαν έναν τοξικομανή να τον ελέγξουν. Εκείνος αντιστάθηκε και μάλιστα γρονθοκόπησε τον αστυνομικό. Στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες, μία χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε ο τοξικομανής στο τσαντάκι του, διαπέρασε το ύφασμα και τρύπησε τον αστυνομικό.

Ο τοξικομανής προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου και ο 30χρονος αστυνομικός πήγε αμέσως στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Ο πρώτος εργαστηριακός έλεγχος έδειξε αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο αυτό ήταν και το πιο πιθανό να συμβεί, αφού πρέπει να περιμένει 5-6 μήνες για να κάνει επαναληπτικές εξετάσεις και να είναι σίγουρος για τα αποτελέσματα, αφού τόσο καιρό θέλει η συγκεκριμένη νόσος για να φανεί ή όχι… και όπως είναι λογικό όλο αυτό το διάστημα θα ζει με την αγωνία και τον φόβο.

Το μόνο που μπορεί να αποδειχθεί υπέρ του είναι ότι όταν ο ιός μείνει σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος για τουλάχιστον μια ημέρα εξασθενεί έως και καταστρέφεται, οπότε αν η σύριγγα δεν τον τρύπησε αμέσως μετά την χρήση ίσως αυτό λειτουργήσει υπέρ του αστυνομικού. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι περιστατικά σαν αυτά δεν είναι σπάνια σε αστυνομικούς που διενεργούν ελέγχους σε τέτοια στέκια, όπου αντιμετωπίζουν και αυτούς τους πρόσθετους κινδύνους…

Ο οροθετικός τοξικομανής δεν διώκεται γι αυτό καθώς όπως προκύπτει δεν είχε πρόθεση να τρυπήσει τον αστυνομικό, αλλά αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της αντίστασης για την ακινητοποίησή του.


SHARE:

24Media Network