Μένιος Φουρθιώτης: Τα παράπονα της φρουράς “πλήττουν την ΕΛΑΣ”

Μένιος Φουρθιώτης: Τα παράπονα της φρουράς “πλήττουν την ΕΛΑΣ”
Ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Eurokinissi

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη κατέθεσαν στην υπηρεσία τους περιστατικά, με πρωταγωνιστή τον παρουσιαστή, τα οποία "πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας".

Σε συνεχείς… μπελάδες φαίνεται πως έβαζε την αστυνομική του συνοδεία ο Μένιος Φουρθιώτης. Σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ που έχει την ένδειξη “απόρρητο” και βρίσκεται στη δικογραφία, καταγράφονται “περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολής τους”.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, με ημερομηνία 31η Μαρτίου 2021, από την ημέρα που ο παρουσιαστής έλαβε αστυνομική συνοδεία, στις 25 Μαΐου 2020, οι φρουροί του προχώρησαν σε αναφορές για τουλάχιστον δέκα περιστατικά, επισημαίνοντας ότι «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ’ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Στο έγγραφο απαριθμούνται διάφορα περιστατικά που έχουν αναφερθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι διατέθηκαν στη συνοδευτική ασφάλεια του παρουσιαστή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητούν την αποχώρηση τους.

Άλλες φορές ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να ζητούσε από τους φρουρούς να κάνουν ενέργειες που δεν περιλαμβάνονταν στα καθήκοντα τους, ενώ καταγράφονται και περιπτώσεις όπου ο Μένιος Φουρθιώτης έχει διαπληκτιστεί με πολίτες, ζητώντας από τους αστυνομικούς να επέμβουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο:

  • Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων
  • Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του
  • Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται
  • Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι
  • Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια, προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται, ενώ μαζί του επιβιβάστηκαν δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, προφασιζόμενος ότι ο αστυνομικός είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση, χωρίς να έχει ενημερώσει τον παρουσιαστή. Μάλιστα, ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ήταν ανένδετος.
  • Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
  • Στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε : «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
  • Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Φουρθιώτης ζητούσε από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβαση του στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Πάντως, ο κατηγορούμενος είχε υποβάλει δύο αναφορές για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους αστυνομικούς συνοδούς του, με αποτέλεσμα μάλιστα να ξεκινήσει ΕΔΕ σε βάρος των φρουρών για να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Μεταξύ άλλων, είχε καταγγείλει πως αστυνομικοί της συνοδείας είχαν ζητήσει χρήματα από αυτόν, καθώς και ότι κινούνταν με έξοδα και όχημα που ο ίδιος τους είχε παραχωρήσει.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο συγκατηγορούμενοί του αρνούνται τις κατηγορίες και στοχοποιούν τον παρουσιαστή, υποστηρίζοντας ότι εργάζονταν ως φύλαξή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα