Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Με το καλημέρα αύξηση 77% στις μετακινήσεις στην Αθήνα

Μέτρα ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στάση μετρό στην πλατεία Συντάγματος. (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
Μέτρα ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στάση μετρό στην πλατεία Συντάγματος. (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Την πρώτη μέρα της άρσης μέτρων υπήρξαν 457.000 επικυρώσεις. Στο μετρό του Συντάγματος οι περιπτώσεις επιβατών που δεν πειθάρχησαν στα μέτρα ήταν σχεδόν μηδενικές.

Με αυξημένη αλλά ελεγχόμενη κίνηση έκλεισε η πρώτη ημέρα, μετά το lockdown, στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Από το πρωί της Δευτέρας (04/5) όλος ο μηχανισμός που είχε στηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ήταν επί ποδός. Οι "300" της ΣΤΑΣΥ, οι βοηθοί επιβατών, έδιναν σε 45 κομβικά συγκοινωνιακά σημεία, όπου χρειαζόταν πληροφορίες για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες σχεδόν καθολικά τήρησαν τους κανόνες.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς το πρωί της Τρίτης (05/5), έκανε γνωστό ότι υπήρξε αύξηση 77% στις μετακινήσεις επιβατών καθώς, χθες Δευτέρα (04/5) υπήρξαν 457.000 επικυρώσεις, ενώ την Δευτέρα 27 Απριλίου, που ίσχυαν ακόμη οι περιορισμοί μετακίνησης είχαν πραγματοποιηθεί 258.000 επικυρώσεις.

"Πιο αναλυτικά, το ποσοστό αύξησης στην ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 27 Απριλίου ανήλθε σε 68,4% (107.250 επικυρώσεις) και το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινήθηκε στα επίπεδα του 78,6% (348.679 επικυρώσεις)".

Στον κεντρικότερο σταθμό του δικτύου Μετρό στο Σύνταγμα, οι περιπτώσεις επιβατών που δεν πειθάρχησαν στα μέτρα ήταν σχεδόν μηδενικές. Η κίνηση στο Μετρό και το Τραμ κινήθηκε αυξημένη κατά περίπου 30% σε σχέση με την περίοδο του lockdown.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι stand by συρμοί που είχε σε ετοιμότητα η ΣΤΑΣΥ, δεν χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν. Αυτό που έγινε, ήταν η επέκταση των εξάλεπτων δρομολογίων (που ήταν προγραμματισμένα για τις ώρες αιχμής), μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Στα λεωφορεία αντίστοιχα, ειδικά σε κάποιες κεντρικές γραμμές παρατηρήθηκε σημαντικά αυξημένη επιβατική κίνηση, με τους επιβάτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ειδικά για τα λεωφορεία σε γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση, θα έρχονται διαδοχικά ένα λεωφορείο - «φυσαρμόνικα» και ένα απλό. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα βέβαια να ενημερώνονται για το επόμενο δρομολόγιο χρησιμοποιώντας και την τηλεματική.

Τώρα το στοίχημα μεταφέρεται για την ερχόμενη Δευτέρα όταν θα ανοίξουν περισσότερα καταστήματα αλλά και σχολεία, άρα θα χρειαστεί να μετακινηθεί σημαντικά αυξημένος αριθμός επιβατών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: άρση μέτρων, Καραμανλής, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Κορονοϊός, Απαγόρευση Κυκλοφορίας, Μετρό
SHARE:

24Media Network