Μετά τον Μεγάλο Περίπατο, έρχεται το πάρκο – τσέπης

Μετά τον Μεγάλο Περίπατο, έρχεται το πάρκο – τσέπης
Το πρώτο πάρκο τσέπης στην Άνω Κυψέλη Facebook Κώστα Μπακογιάννη

Ένα πάρκο γειτονιάς παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Άνω Κυψέλης από το Δήμο Αθηναίων, με στόχο "την αναβάθμιση της περιοχής".

Μετά τον πολυσυζητημένο Μεγάλο Περίπατο, στην πρωτεύουσα έρχεται ένα ακόμη έργο, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, και αυτό είναι το πρώτο πάρκο τσέπης η διαφορετικά.. “pocket park”. Το πάρκο βρίσκεται στην Άνω Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας.

Πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο,”που στοχεύει στην αναβάθμιση της περιοχής”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Το εν λόγω έργο είναι ένας ανθόκηπος. Στο πάρκο υπάρχουν ειδικές πινακίδες δίπλα σε κάθε φυτό που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τα την ταυτότητά του, καθώς επίσης και κατασκευές για φωλιές χρήσιμων εντόμων.

Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι η δημιουργία πολλών τέτοιων πάρκων στις γειτονιές της πρωτεύουσας, “τα οποία θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της”.

Το πρώτο πάρκο “τσέπης” στην Άνω Κυψέλη, είναι γεγονός. Είναι η αφετηρία για τη δημιουργία τέτοιων πάρκων στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, για να δώσουμε ανάσες πρασίνου και ελεύθερο χώρο στην καθημερινότητα των κατοίκων. Η Αθήνα είναι η πόλη με το χαμηλότερο ποσοστό δημόσιου χώρου ανά κάτοικο, στην Ευρώπη. Έχει έρθει η ώρα να ανατρέψουμε την αναλογία. Αυτό το πάρκο δημιουργείται με την συμμετοχή του “Deloitte Foundation” στο πρόγραμμα που ήδη αφήνει το θετικό αποτύπωμά του στην Αθήνα, στο “Υιοθέτησε την πόλη σου”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα