Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς εντοπίστηκε στα Χανιά - Ο ασθενής το έμαθε από τον Πλεύρη

Ταξιδιώτες εν μέσω πανδημίας
Ταξιδιώτες εν μέσω πανδημίας AP

Ο ασθενής ήρθε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και στη συνέχεια μετέβη στα Χανιά. Παρά τις "διαρροές", ο ίδιος έμαθε ότι έχει τη Μετάλλαξη Όμικρον, από την... τηλεόραση.

Μόνιμος κάτοικος Νότιας Αφρικής που είχε να έρθει στην Κρήτη δύο χρόνια είναι ο Χανιώτης που αποτελεί το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Το οικογενειακό περιβάλλον του είναι αρνητικό στον κορονοϊό, ενώ άπαντες βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο Χανιώτης ήρθε μόνος του την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και στη συνέχεια στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, είχε κάνει τεστ στη Νότια Αφρική πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, έκανε άλλο ένα τεστ όταν έφτασε στη χώρα και αμφότερα ήταν αρνητικά, ενώ έκανε και PCR τεστ στη συνέχεια. Τη Δευτέρα το πρωί έκανε ακόμα ένα τεστ και εκείνο έδειξε ότι είχε κολλήσει κορονοϊό.

ADVERTISING

Ωστόσο, το γεγονός ότι επρόκειτο για τη μετάλλαξη Όμικρον και όχι για τη συνηθισμένη Δέλτα, επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα το πρωί. Η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο ίδιος μάλιστα δεν γνώριζε για τη νέα μετάλλαξη και έφτασε στη χώρα μία μέρα πριν απαγορευτούν οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική και μια σειρά άλλων χωρών λόγω αυτής.

Τα συμπτώματά του είναι ιδιαίτερα ήπια, ενώ θετικό στην κατάσταση είναι πως και ο ασθενής και το οικογενειακό του περιβάλλον είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ωστόσο, όλοι τηρούν την καραντίνα και αναγκαστικά βρίσκονται στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ο ίδιος ο ασθενής δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι πράγματι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον.

Εντέλει, το έμαθε από την τηλεόραση και την πρωινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από χθες υπήρξαν "διαρροές" περί συμπτώματος "Όμικρον" στη χώρα μας, που τελικά ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας το πρωί της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θανάσης Πλεύρης, Μετάλλαξη Όμικρον, Κορονοϊός, Covid-19

24Media Network