Μετάλλαξη Όμικρον: Στα 26 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Αναμένεται αύξηση

Μετάλλαξη Όμικρον: Στα 26 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Αναμένεται αύξηση
ΘΕΟΚΛΗΣ ΖΑΟΥΤΗΣ Eurokinissi

Αυξήθηκαν στα 26 τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης στη χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτη. Εχουν εντοπιστεί στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική. Δεν σχετίζονται όλα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης στο Λασίθι, τη Λακωνία και την Αττική. Δεν σχετίζονται όλα τα κρούσματα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Ζαούτης σε σε ενημερωτική εκδήλωση του ΕΚΠΑ για τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία, στην οποία συμμετέχουν ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Βάνα Παπαευαγγέλου και πολλοί άλλοι επιστήμονες.

Πλεύρης: “Ανησυχία τον Ιανουάριο λόγω Όμικρον”

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και γι’ αυτό το λόγο δοκιμάζονται έκτακτα σχέδια.

«Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον.  Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα