Μέτρα για τον κορονοϊό: Παράταση προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης

Μέτρα για τον κορονοϊό: Παράταση προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης
Εστίαση Eurokinissi

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για τα μέτρα που ισχύουν από την πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Παράταση κατά μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν από την πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρης.

Σήμερα συνέρχεται για την τακτική της σύσκεψη η διευρυμένη Επιτροπή των Ειδικών. Καλείται να σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας προκειμένου να εισηγηθεί το τι θα γίνει σε σχέση με την παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων που είναι σε ισχύ μέχρι τις 24/1.

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα, αλλά θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μελή της επιτροπής».

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της “Ο” έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Ο είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από “Δ” που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version